Ova čuvena salata je promenila toliko oblika do danas da joj ni ovaj postan neće smetati
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Da se ne lažemo, retko ko će sebi ujutru da pravi korpice i da ih puni zanimljivim stvarima i ukrašava kao da će ići u ketering. Ali dobro je za smirivanje živaca. Ili za decu. Ili ako vam neko dolazi u goste.
Testo je isto kao i ranije, samo što sam ovog puta koristila pšenično integralno brašno jer drugo trenutno nemam u kući. Vi možete da stavite ražano, speltino ili mešavinu brašna. Uvek ispadnu dobre.
Takođe, ovog puta ih nisam odmah stavila na visoku temperaturu već sam ih prvo malo sušila u rerni, na 130 stepeni, a onda podigla temperaturu na kratko samo da budu brže gotove.
Stavila sam:
- 200 grama brašna
- 125 militara vode
- 2 kašike ulja
- 1/2 kasicice soli
- 1/2 praška za pecivo
Umesila sam testo i doradila ga na pobrašnjenoj ploči. Razvukla i šoljom vadila krugove:
Kada sam ih završila, svaki krug sam još malo rastanjila oklagijom i stavljala u kalup za mafine koji sam pre toga namazala sa malo svinjske masti. Najbolja je za podmazivanje.
Stavila sam ih u rernu na 130 jedno 1o minuta, a onda podigla temperaturu na 220 i ostavila još, recimo, 10 minuta, možda i manje. Izvadila i punila.
Prvo je išla grčka salata: čeri, feta, masline, bosiljak, maslinovo ulje i malo bibera:
Drugo punjenje: kajgana, čeri, malo bibera:
Fantazija!