Korpice sa šunkom i mocarelom

22/01/2016

Korpice sa mocarelom 7 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Meni petkom počinje vikend pa uvek imam više vremena za doručak. Vi ovo možete da isprobate sutra. Mada, generalno nije komplikovano napraviti, ali je potrebno malo više vremena u odnosu na standardno vreme koje trošimo radnim danima. Lakše je namazati parče hleba i staviti šunku preko toga 😉 .

Potrebno vam je:

  • 100 grama speltinog brašna
  • 40 grama heljdinog brašna
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 decilitar obične vode
  • stišnjena šunka
  • sveža mocarela

Ako imate ove manje šunke, lakše se pakuje:

Korpice sa mocarelom 5 s

Pomešajte brašna, so, prašak za pecivo. Onda u to dodajte maslinovo ulje i vodu. Zamesite testo. Dobićete mekanu i lepljivu smesu koju treba da prebacite na pobrašnjenu radnu ploču.

Korpice sa mocarelom 3 s

Doradite testo sa brašnom, tako da dobijete mekanu loptu.

Razvucite je oklagijom i vadite krugove nekom većom šoljom ili čašom.

Korpice sa mocarelom 4 s

Namažite kalup sa svinjskom mašću i ubacite krugove testa.

Korpice sa mocarelom 6 s

Stavite ih bez ičega u rernu da se malo ispeku i da se uhvati korica. Biće potrebno 7 do 8  minuta. Ja sam ih pekla na 220 stepeni, ali ne zaboravite da je moja rerna izuzetno slaba.

Kada su korpuce lepo nadošle, izvadila sam ih napolje i u njih stavila šunku.

korpice sa mocarelom 1 s

A zatim i mocarelu koju sam posula origanom.

Korpice sa mocarelom 2 s

Sve sam vratila na pet minuta u rernu.

Korpice sa mocarelom 8s

I to je to. Prijatno!



10 komentara

  1. Da li moze da se koristi neki drugi sir osim mocarele? I da li moze nesto da se pije uz ovaj dorucak? Hvala…

    1. Može. Mlad sir, Sitan sir, feta… ali se neće rastopiti kao mocarela. I uz ovaj doručak bi odlično išao neki jako gust paradajz sok. maltene paradajz sos da bude.

  2. Ja sam ih pravila sa razenim i heljdom posto se trudim da smanjim speltu i super je ispalo

  3. nisam mogla da odolim.danas sam pravila od razanog i heljdinog brasna.fantasticno je ispalo.mozda moze i nekim povrcem da se puni,jer ima ljudi koji ne jedu sunku.

Ostavite komentar