O la la
Kuva i piše:
Marija Đukanović
Odličan izbor za brze keksice uz popodnevnu kafu.
Potrebno vam je:
- 3 dcl kokosovog brašna
- 2 dcl bademovog brašna
- 3 kašike kokosovog ulja
- 3 kašike agavinog sirupa (prema ukusu možete staviti više ili manje)
- 1 kašičica vanil arome
Za preliv:
- 100 gr crne čokolad
- 2 kašike bademovog ulja
Rernu uključiti na 180 stepeni da se ugrije.
Sve sastojke staviti u blender i napraviti ljepljivo tijesto
Kuglice možete praviti rukama ili kašikom za sladolede kao ja. Poslagati na pek papiru i staviti u rernu da se peku nekih desetak minuta(zavisno od rerne).
Kad lijepo porumene izvaditi ih iz rerne da se prohlade. U mikro otopiti čokoladu, dodati ulje i umočiti svaki keksic u čokoladu. Poslagati na pek papir, preliti čokoladom odzgo pa ih staviti petnaestak minuta u zamrzivač da se čokolada stegne.
Odličan, brz i zdrav slatkiš kako za djecu tako i za goste.