Kofte se pečenim karfiolom

06/09/2019

Kuva i piše:
Jelena Cocco

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Ćufte (koefte) sa pečenim karfiolom i salatom od šargarepe i rotkvica.

Za ćufte:

  • juneće mleveno (a moze i jagnjeće)
  • so, biber, sveža nana, origano i ruzmarin
  • sitno seckana ljutika (roze luk)

Ostaviti u frizideru sat, pa na vruć tiganj, roštilj, itd.

Preliti gremoladom:

  • kora od limuna
  • beli luk
  • peršun
  • maslinovo ulje

Za karfiol:

  • 1-2 kašike maslinovog ulj
  • kim
  • najžzela semenke (ćurokot)
  • seme komoraca

Sve to pomešati, ubaciti cvetove kafiola (veličina nije bitna samo da su iste), promesati i u rernu na 180 stepeni oko 20 minut. Kad je gotov, posuti dimljenom paprikom (ljutom ili običnom).

NAPOMENA za one koji mogu leblebije za ručak – pred kraj pečenja se mogu ubaciti skuvane i oceđene leblebije i malo harise (pasta od ljutih paprika).

Salata od šargarepe: rendana šargarepa, seckana rotkvica i ono zeleno od komorača sto mu ne znam ime, a lici na mirođiju.

Prijatno!

 

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?



Ostavite komentar