Kuva i piše: Ana Ćubela Čitajući mejlove koje sam dobila stekla …
Kuva i piše:
Jelena Cocco
Ćufte (koefte) sa pečenim karfiolom i salatom od šargarepe i rotkvica.
Za ćufte:
- juneće mleveno (a moze i jagnjeće)
- so, biber, sveža nana, origano i ruzmarin
- sitno seckana ljutika (roze luk)
Ostaviti u frizideru sat, pa na vruć tiganj, roštilj, itd.
Preliti gremoladom:
- kora od limuna
- beli luk
- peršun
- maslinovo ulje
Za karfiol:
- 1-2 kašike maslinovog ulj
- kim
- najžzela semenke (ćurokot)
- seme komoraca
Sve to pomešati, ubaciti cvetove kafiola (veličina nije bitna samo da su iste), promesati i u rernu na 180 stepeni oko 20 minut. Kad je gotov, posuti dimljenom paprikom (ljutom ili običnom).
NAPOMENA za one koji mogu leblebije za ručak – pred kraj pečenja se mogu ubaciti skuvane i oceđene leblebije i malo harise (pasta od ljutih paprika).
Salata od šargarepe: rendana šargarepa, seckana rotkvica i ono zeleno od komorača sto mu ne znam ime, a lici na mirođiju.
Prijatno!