Keleraba “paprikaš” od tune

22/10/2019

Kuva i piše:
Jelena Cocco

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Bez paprike. Kod nas u porodici se nije dodavala nikakva paprika u paprikaše, što pileće, što svinjske. Ni sveža, ni sušena, ni tucana. Ali zato paradajz jeste.

Vi ako hoćete, dodajte, ali po meni, uz ovo ne ide.

Od ribe može bilo šta. Meni se zalomilo da sam dobila komad dobre tune, ali ne dovoljno dobre da ide za šnicle, tako da je završila u paprikašu. Umesto tune može i oslić, som, pastrmka. Odlična je i škarpina, grdoba, koja god da nije plava riba. Ili losos.

I pravi se dok si rekao keks, ili ispekao somune.

Potrebno je:

  • 1 štap celera, sitno iseckan
  • 1 manja glavica luka
  • Čen belog luka
  • 1 konzerva pelata (ako je domaći, još bolje)
  • Cca 400 gr ribe isečene na sitnije kockice
  • 1 keleraba, osrednja, isečena na iste sitne kockice kao i riba, i blanširana u slanoj vodi

Celer i luk, oba, izdinstati na malo maslinovog ulja i mnogo vode. U to dodati tunu, pustiti minut da se tek malo zarumeni sa svih strana, dodati kelerabu, opet ostaviti minut, dodati paradajz koji ste prethodno iseckali, i kad počne da vri, staviti na tihu vatru da krčka jedno 5 min. Dodajte so i začine , ja sam dodala malo origana, i kad je gotovo, dodajte sitno seckani peršun.

Ko je na restriktivnom režimu, ovo može komotno za ručak, a oni koji su bili dobri i uporni pa su na vanrestrikciji, mogu i za večeru.

Prijatno!



Ostavite komentar