Kalifornijska pastrmka sa brokolijem i bosiljkom

24/05/2015

Losos pastrmka sa brokolijem 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Kalifornijska pastrmka je jedna od najrasprostranjenijih riba na svetu. Za nju kažu da ima jako mali postotak masnoće pa zato spada u “posne” ribe i može bez problema da se jede i za večeru. Zbog njenog izgleda često je nazivaju i ružičastom lepoticom.

Za ovo jelo vam je potrebno:

  • Fileti pastrmke (ja sam zamolila čiku na pijaci da odradi teži deo posla i filetira je)
  • Glavica brokolija
  • Paradajz
  • Svež bosiljak
  • Morska so
  • Malo mslinovog ulja

Prokuvala sam brokoli u slanoj vodi, sve sa listovima. Dok se on hladio, filete pastrmke sam namazala maslinovim uljem i posolila krupnom morskom solju. Ništa više nisam dodavala. Zagrejala sam tiganj i prvo spustila onu stranu sa kožicom. Kada je bila gotova okrenula sam ribu.

Zatim sam je viljuškom rakomadala na krupnije delove, dodala brokoliju i krupno sečenom paradajzu. Ubacila sam nekoliko listova svežeg bosiljka, prelila sa sokom od pola limuna, i sve promešala nežno, da se delovi hrane ne raspadnu. I to je to. Jednostavan obrok.

Prijatno!



Ostavite komentar