Kuva i piše: Slađa Dudić Svi mi kažu kako sam …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Kalifornijska pastrmka je jedna od najrasprostranjenijih riba na svetu. Za nju kažu da ima jako mali postotak masnoće pa zato spada u “posne” ribe i može bez problema da se jede i za večeru. Zbog njenog izgleda često je nazivaju i ružičastom lepoticom.
Za ovo jelo vam je potrebno:
- Fileti pastrmke (ja sam zamolila čiku na pijaci da odradi teži deo posla i filetira je)
- Glavica brokolija
- Paradajz
- Svež bosiljak
- Morska so
- Malo mslinovog ulja
Prokuvala sam brokoli u slanoj vodi, sve sa listovima. Dok se on hladio, filete pastrmke sam namazala maslinovim uljem i posolila krupnom morskom solju. Ništa više nisam dodavala. Zagrejala sam tiganj i prvo spustila onu stranu sa kožicom. Kada je bila gotova okrenula sam ribu.
Zatim sam je viljuškom rakomadala na krupnije delove, dodala brokoliju i krupno sečenom paradajzu. Ubacila sam nekoliko listova svežeg bosiljka, prelila sa sokom od pola limuna, i sve promešala nežno, da se delovi hrane ne raspadnu. I to je to. Jednostavan obrok.
Prijatno!