Kako sam smršala 34 kg i naučila da poštujem sebe

17/11/2015

Kolaz
Zovem se Milica. Imam 26 godina. Iz Beograda sam. U borbi sa kilogramima shvatila sam da je život jako kratak da bi i jedan dan bili nesrećni i nezadovoljni sobom. I da, srećna i zadovoljna žena (muškarac) je samo ona koja se trudi i radi na sebi, kako duhovno, tako i fizički.

Kada ste lepe sebi, lepi ste svima. Nije lako, kao bilo sta drugo u životu, al’ ja volim da kažem:”Put je gorak, al je cilj sladak kao šećer.”

Moje hrono putovanje

Pre godinu i mesec dana,tacnije septembra 2014.godine, rešila sam da promenim sebe i svoje loše navike.

pre 3

Zakazala sam pregled u centru dr Ane Gifing, i otišla.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Citiram njene reči, dok drži u rukama moje rezultate:

“Milice, Vi imate smo 25 godina i 108 kg! Da li ste svesni u kom stanju je vaš organizam? Učinite nešto za sebe i svoje zdravlje!”

U tom trenutku mrzim sebe, stidim se, i shvatam koliko sam nesrećna.

I bila sam nesrecna, nezadovoljna, i mislila sam da nema rešenja.

Kretala sam na kojekakve dijete od ponedeljka, pa od prvog u mesecu, pa od sutra. I krenem ja, ali sam sve radila pogrešno jer sam bila neinformisana, i lenja da se informisem. Išla sam linijom manjeg otpora! Budem dan, dva na dijeti, i onda u trenutku slabosti i depresije odustanem, ali tako što sednem i najedem se kao stoka (izvinite, al nemam drugi izraz za to). I onda, još više mrzim sebe i svoje telo.

Sindrom policisticnih jajnika, insulinska rezistencija, povećan prolaktin, nema ovulacije, nema menstruacije…,ne ostajem trudna! Pa nije ni čudno!

Dolazim kući iz centra, i sednem da razgovaram sama sa sobom! I plačem. Jecam. Tad sam rekla sebi, želim da budem srećna. Želim  da budem lepa svom vereniku, želim svojoj porodici i prijateljima da budem raspoložena i zadovoljna, želim svojim roditeljima da rodim unuke, želim da živim, žlim da budem zdrava, želim da obučem suknju. Želim da pobedim.

Kada mogu svi, zašto ne bih mogla i ja?!

Sve će biti drugačije i lepše! I jeste, verujte mi!

Krenula sam odmah sutra! Znala sam stvari površno, ali sam ušla u to hrabro i odlučno! Ako nekad negde pogrešim nije strašno, na greškama se uči, zar ne?

Otišla sam do zdrave hrane i prvo što sam kupila je bilo brašno (ovseno i heljdino) i ulje (od koštice grožđa). Zamesila sam hleb odmah to veče, po klasičnom receptu, ujutru ga ispekla i krenula! Bez odustajanja, i bez brljanja!

Moj hrono jelovnik

Limunada u toplu vodu po ustajanju, pola sata kasnije za doručak: hleb, maslac, ajvar, i pileća prsa, šest sati kasnije za ručak sam jela crveno meso sa svim mogucim povrcem, i 6 sati kasnije belanca (ili piletinu, ili ribu) sa zelenim povrćem.

Na samom početku sam obroke uprostila, dok ne uđem u štos. Jednu bitnu stvar da naglasim, za doručak sam jela baš obilno (što je i dozvoljeno) iz straha da kasnije ne budem gladna. Dakle, ozbiljno sam shvatila kad su mi rekli da su količine neograničene! Nikad,ali nikad nisam bila gladna na hrono ishrani! Dan po dan, ulazila sam u fazon. Moram da priznam da mi je grupa na Fejsu mnogo pomogla sa savetima, nedoumicama i receptima! I hvala im svima! Sve što sam kuvala do tad, samo sam prilagodila pravilima hrono ishrane. I potpuno sam eliminisala svaki vid šećera, pa čak i voće! Čega nema bez njega se može, verujte! Ako bi pomislila na glad, pila sam mnogo vode i lumunade! Barem 3-4 limuna na dan.

U prvih mesec dana, dva ili tri puta sam imala drhtavice, al nisam ni tad pomišljala da odustanem. Samo sam u tim trenucima odmah uzela predstojeci obrok, i sve bi prošlo. I tako dan po dan, mesec po mesec, kilogram po kilogram – godina! Rezultati! Smeje mi se cilj!

za vreme 3

Mnogo energije, mnogo pozitivnih komentara. Kako ko me vidi, prve reci su:’Devojko, ti se topis! Ti blistaš!”

za vreme 1

A ja dobijem želju i motivaciju da idem dalje! I idem još uvek! Osećam se zdravo, i tako i izgledam. Postala sam vesela. Počela sam da se smejem! Osećam se zadovoljno i seksi! Oblačim stvari o kojima sam do juče samo sanjala! Počela sam da izlazim. Primećujem kako se sve promenilo! Kad kažem sve, mislim bukvalno na sve! I ljudi nepoznati, bilo gde da se pojavim, mnogo su ljubazniji sad kad sam lepa i zgodna i doterana, nego kada sam bila debela, u širokim tunikama i trenerkama. Tužno je to, ali istinito. I to vam daje samopouzdanje!

posle 1

I hoću da kažem još nešto, hrono ishrana nije skupa! Setite se samo koliko novca ste davali na nezdravu hranu, brzu hranu, na grickalice i slatkiše i sokove…mnogo! Presaberite se! Ali, da li je ista skupo za zdravlje?! Sve se može kad se hoće! Ja sam dokaz za to! Za mene više ne postoji ne mogu i neću…sve se može! Samo morate da želite i da budete hrabre! Dokažite celom svetu da ste istrajali u nečemu i da ste pobedili! Ovo nije nikakva reklama, ovo je samo moje iskustvo i dobronameran savet svima!

Želim Vam da svi uspete kao i ja!
Želim vam da budete lepe, zadovoljne i zdrave kao ja!
Jer ako sam mogla ja, možete i vi, opet vam kažem!
Samo dozvolite da pomognete sebi, i uradite nesto za sebe!

Posle godinu i nesto dana imam 34 kilograma manje. Imam svoj život u svojim rukama i osecam se kao da je ceo svet moj! I jeste, jer ja to tako želim! Još uvek sam na restrikciji i biću dok ne izgubim još nekih 7-8 kilograma! Nisam do sad trenirala, ali sam dosta setala skoro svako veče! Meni hrono ishrana potpuno prija, i ne žalim ni za čim! Žalim samo ljude oko sebe koji jedu sve i svašta. I nekad mi dođe da im otmem zalogaj iz usta i kažem “Dosta, nemojte da uništavate sebe!” Ali…..oni prvo moraju da promene svest i loše navikeda bi mogli kvalitetno da žive!

Moja sledeća pobeda će biti ostavljanje cigareta. I trening. I, ako Bog da jedna mala bebica, jedan novi život.
Za to se trudimo i borimo, zar ne?!

Zacrtajte sebi cilj, i idite ka njemu uz puno moje podrške!

Želim Vam svu sreću,

Vaša Hrono Devojka

Pročitajte još:

Pravila za mršavljenje

Saveti za hrono početnike

Zašto je važno da jedemo na pet sati

Predlozi jelovnika3 komentara

  1. Svaka čast! I sam moram da se pohvalim. 32 kg i 25cm struka za 6 meseci hrono ishrane. A ovaj sajt mi je bio od neprocenjive pomoći. Ani i ostatku ekipe ostaću večno zahvalan. Najvažnije od svega je to što mi je HI zaista postala način život.

Ostavite komentar