Kuva i piše: Ana Ćubela U prošlu zimu sam ušla potpuno …
Integralna brašna, posebno ovseno i ječmeno, ponašaju se potpuno drugalije nego pšenično, pre svega belo brašno. Sa njima nije uvek lako raditi, ali su samim tim veći izaov. I ako uložite malo truda i ljubavi, integralni hlebovi mogu da ispadnu fantastično. I bez kvasca.
Ali treba da znate nekoliko stvari:
- Svaki hleb je bolji ukoliko smesa odstoji.
- Kada smesa stoji duže, a trebalo bi barem preko noći ili dana, prašak za pecivo stavite pred pečenje.
- Birajte brašna i mere pažljivo, od ječmenog, ovsenog i prosenog se peciva i hlebovi mrve
- Pravite tanje hlebove, brže će se i bolje ispeći čak i kada su brašna problematična
Ukoliko želite da dobijate obaveštenja o video snimcima, prijavite se na Youtube kanalu. Samo kliknite na crveni box u desnom gornjem uglu.
Pozdrav draga moja.
Pre svega odusevljena sam tvojom stranicom. Pocela sam sa hrono ishranom pre 7 dana i bas si mi dala divne ideje! Vec sam probala tvojih par recepata. 🙂
Imam jedno pitanje. Muku mucim sa kafom bez secera i mleka. To mi je bio najveci uzitak, muceni nes sa svim ostalim otrovima. Sta ces ? e sad negde sam procitala da je bademovo mleko ok piti? Kad vec ne moze slatka kafa… dal moze bar sa ovim mlekom?
Hvala puno!
Jako malo u kafu, po kašičica, ne treba preterivati
Draga Ana,
na hrono ishrani sam dva meseca, pratim Vas, čitam vaše postove, pratim video recepte i ima rezultata. Obzirom da imam hipotireozu i hašimoto, čula sam za žir kafu da je dobra za rad štitaste žlezde…dobra je, navodno i za anemiju, probavu….pa me interesuje da li je to po hrono pravilima?
Unapred zahvalna i veliki pozdrav…
Mene interesuje u cemu je najbolje cuvati hleb? Hvala!
Ja ga čuvam u suvoj krpi.