Kako da napravite savršen hrono hleb

25/04/2017

 

Integralna brašna, posebno ovseno i ječmeno, ponašaju se potpuno drugalije nego pšenično, pre svega belo brašno. Sa njima nije uvek lako raditi, ali su samim tim veći izaov. I ako uložite malo truda i ljubavi, integralni hlebovi mogu da ispadnu fantastično. I bez kvasca.

Ali treba da znate nekoliko stvari:

  1. Svaki hleb je bolji ukoliko smesa odstoji.
  2. Kada smesa stoji duže, a trebalo bi barem preko noći ili dana, prašak za pecivo stavite pred pečenje.
  3. Birajte brašna i mere pažljivo, od ječmenog, ovsenog i prosenog se peciva i hlebovi mrve
  4. Pravite tanje hlebove, brže će se i bolje ispeći čak i kada su brašna problematična

Ukoliko želite da dobijate obaveštenja o video snimcima, prijavite se na Youtube kanalu. Samo kliknite na crveni box u desnom gornjem uglu.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela



5 komentara

  1. Pozdrav draga moja.
    Pre svega odusevljena sam tvojom stranicom. Pocela sam sa hrono ishranom pre 7 dana i bas si mi dala divne ideje! Vec sam probala tvojih par recepata. 🙂
    Imam jedno pitanje. Muku mucim sa kafom bez secera i mleka. To mi je bio najveci uzitak, muceni nes sa svim ostalim otrovima. Sta ces ? e sad negde sam procitala da je bademovo mleko ok piti? Kad vec ne moze slatka kafa… dal moze bar sa ovim mlekom?
    Hvala puno!

  2. Draga Ana,
    na hrono ishrani sam dva meseca, pratim Vas, čitam vaše postove, pratim video recepte i ima rezultata. Obzirom da imam hipotireozu i hašimoto, čula sam za žir kafu da je dobra za rad štitaste žlezde…dobra je, navodno i za anemiju, probavu….pa me interesuje da li je to po hrono pravilima?
    Unapred zahvalna i veliki pozdrav…

Ostavite komentar