Ako niste do sada probali gozleme evo prilike. Poprilično jednostavno se prave
Svi znamo da je domaće uvek najbolje. Ali ne znamo sve da pravimo. Nekako se snađemo za hleb, pice, pa čak i kiselo mleko. Ali je pravljenje sira već viša kategorija. Nekome su zanat prenele bake, neko je uvek računao samo na pijacu.
Ukoliko i vi spadate u grupu ljubitelja sireva i voleli biste da znate kako da napravite svoj sir, prijavite se na radionicu koju će voditi Snežana Đuričin Kuštrmović, ovogodišnja dobitnica Nagrade za inovativnost, a koja se dodeljuje na tradicionalnom Festivalu sira koji se organizuje u Beogradu.
Sto sa Snežaninim kreacijama na Festivalu sira
Na radionici će biti održana dva kursa:
- Kako napraviti domaću mocarelu
- Kako napraviti sir škripavac
I sve što vas bude interesovalo u vezi sira, možete da pitate na licu mesta.
Na ovogodišnjem Festivalu sira uvek je najveća gužva bila baš kod Snežaninog stola. I sam žiri je bio oduševljen njenim majstorstvom i beskrajnim talentom.
Prijave možete da šaljete na mail: zdravaradionica@gmail.com
Datum i vreme radionice: 26. mart 2017. u 15 sati.
Mesto održavanja: Tržni centar Zmaj
Cena radionice: 3.500 dinara
Za učesnike će biti organizovano i posluženje.