Kajgana sa slaninom i prosom

07/08/2015

kajgana sa slaninom i proso s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Jednostavan doručak. Sigurno vam je poznat osećej – dođete kasno uveče kući, vidite da nema hleba, a hoćete duže da spavate sledeće jutro. Tada uzmete proso, operete ga i potopite u vodu. I znate da sutra nećete potrošiti više od 5 minta za spremanje doručka.

Proso, kao i sve ostale žitarice ili pseudožitarice, treba potapati u vodi da bi se eliminisala fitinska kiselina. Ujutru vodu treba prosuti i naliti novu za kuvanje. Ali ne mnogo jer će proso omekšaiti od stajanja u vodi preko noći. Na jednu šoljicu prosa stavite dve (ili jednu i po) šoljicu vode. Vodu malo posolite i pustite da provri, a onda poklopite šerpu i sklonite sa ringle. Za 10 do 15 minuta će upiti svu vodu. Dodajte malo putera u proso i promešajte. Uz njega servirajte kajganu koju ste spremili sa iseckanom slaninom. Sve pobiberite i pospite sa malo peršuna.

Prijatno!



1 komentar

Ostavite komentar