Kajgana sa prazilukom

24/10/2014

Kajgana sa prazilukom1 SAJT

 

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

U hrono ishrani je, fala bogu, dozvoljeno do osam jaja nedeljno. U stvari tako je važilo do skora, sada nutricionisti dozvoljavaju i mnogo više. Osim ako nemate problem sa zdravljem i holesterolom, tada ne treba da pojedete više od četiri.

I ja to obilato koristim. Nekada su mi jaja smetala. Kada sam bila mlađa bilo mi je muka od njih. Sada valjda nadoknađujem propušteno.

Ovog jutra na meniju je bila kajgana sa prazilukom. Pola struka praziluka dobro očistite, isečete na kolutove i prodinstate na malo ulja sa solju i dosta bibera. Praziluk i biber se odlično slažu. Ostavite tiganj sa starne da se praziluk malo prohladi, a zato vreme umutite dva jaja. Pomešate praziluk i jaja i kašikom sipate smesu u pleh za mafine.

Kajgana sa prazilukom2.jpg SAJT

Pekla sam ih desetak minuta na 230.

A pošto svi mi nosimo hranu na ručak, ovo je idealno za pakovanje kada čovek radi ranije pa mora da nosi i doručak.

Prijatno, hrono dugari!



Ostavite komentar