Kuva i piše: Ana Ćubela Jedno od onih jela koja mogu da …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Konačno i ja da dođem na red na sopstvenom blogu. Od silnih gostiju kuvara sa odličnim jelima, morala sam malo da sačekam. Da vas ne bombardujemo sa milion tekstova dnevno.
Što ne znači da ovaj recept ne valja. Prvo, za ručak je ispao odlično jer su se svi sastojci u tiganju zaljubili međusobno. Ali što je tek doručak rasturio od ostataka! Samo sačekajte malo i na njega.
Elem, za ovakav ručak vam nije potrebno mnogo.
- 500 gr pilećeg file
- 2 srednje glavice crvenog luka
- Kašika senfa
- Začini: Morska so, šareni biber2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika putera
- 1 dcl belog vina
I da se odmah razjasnimo na početku, senf i belo vino za kzvanje ( u manim količinama) su dozvoljeni i u restrikciji. Hrono ishrana, koja je davala najviše efekata je ona koja se većina nas primenjivala pre 5 godina i malko više, mnogo pre nego što su počeli da izmišljaju pravila, plaše i zbunjuju ljude.
A sad recept.
Belo meso isecite na šnicle ili zanolite mesara da to uradi za vas. Lepo ih i lagano izlupajte što tanje. Em će biti brže gotove, em će biti mekše.
Crveni luk isecite na tanana rebarca pa ga dinstajte na mešavini ulja i putera na jako laganoj temperaturi. Neka se tope. Povremeno dodajte vodu da ne zagori, a pre kraj i malo vina, kao i začine. I ne zaboravite, luk, posebno crveni, kao i praziluk su u velikoj ljubavi sa biberom.
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?
Kada se luk maltene rastopi, stavite šnicle preko njega, malo poslite i premažite senfom. Kada donja strana pobeli, okrenite šnicle. Možete i tu stranu da malo namažete senfom, pa da je vratite pred sam kraj kuvanja na dole na 30 sekundi a i ne morate. Zavisi od jačine senfa. Kada njega kupujete vodite računa da nema šećera a to je uglavnom dižon senf.
Još zanimljivih recepata sa piletinom:
Piletina u sosu od mirođije
Piletina u sosu od senfa i kapara
Kirgistanska piletina
Piletina sa slačicom
Vatrena piletina
Piletina s lešnicima
Piletina s maslinama i limunom
Piletina s lažnim krompirom
Hrono večera: Piletina s prazilukom i tikvicama
Stvarno dobar recept za batake
Dok se šnicle krčkaju, spremite prilog. možete bilo šra, ja sam pravila pire od tikvica. Isekla na kockice, obarila, dobro ocedila od vode i izblendirala sa začinima, mrvicom maslinovog ulja i mrvicom belog luka.
I to je to. Odličan ručak. Ali za mene preveliki, pa je dobar deo ostao da sledećeg dana napravim savršen doručak. Stay tuned. Nastaviće se.
Prijatno!
PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA