Kuva i piše: Jovana Milovanović Sad će neko reći …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ako vam se hleb presuši, ostane vlažan unutra, raspadne se…. a svima se to desilo. Mislim da nema osobe koja nije doživela fijasko u kuhinji.
Ne morate da bacate hleb, možete jako dobro da ga iskoristite za doručak uz samo neki mali dodatak. Iseckajte ga ili izlomite na kockice i stavite u tiganj samo da se malo zagreje. Narendajte sir preko njega. iseckajte malo mladog luka i ljute paprike pa i to dodajte u tiganj. sve par puta promešajte pa stavite dve kašike paradajz sosa. I on ume da zaostane od ručka.
I to je to. Dobićete smesu čudnog izgleda ali odličnog ukusa.
Meni se puno puta desilo da stavim više ovsenig brašna pa da se hleb truni, desilo mi se da zaspim i spalim hleb, da zaboravim prašak za pecivo, da stavim previše vode pa nikako da se ispeče. ili da jednostavno hleb uvijem u krpu i zaboravim na njega. Otkrijem ga posle nekoliko dana kada već postane tvrd i suv. Ali ga ni tad ne bacam.
A evo još nekoliko ideja kako da iskoristite stari hleb:

Canon 700 D

Canon 700 D