Kad propadne hleb

28/02/2017

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Ako vam se hleb presuši, ostane vlažan unutra, raspadne se…. a svima se to desilo. Mislim da nema osobe koja nije doživela fijasko u kuhinji.

Ne morate da bacate hleb, možete jako dobro da ga iskoristite za doručak uz samo neki mali dodatak. Iseckajte ga ili izlomite na kockice i stavite u tiganj samo da se malo zagreje. Narendajte sir preko njega. iseckajte malo mladog luka i ljute paprike pa i to dodajte u tiganj. sve par puta promešajte pa stavite dve kašike paradajz sosa. I on ume da zaostane od ručka.

I to je to. Dobićete smesu čudnog izgleda ali odličnog ukusa.

Meni se puno puta desilo da stavim više ovsenig brašna pa da se hleb truni, desilo mi se da zaspim i spalim hleb, da zaboravim prašak za pecivo, da stavim previše vode pa nikako da se ispeče. ili da jednostavno hleb uvijem u krpu i zaboravim na njega. Otkrijem ga posle nekoliko dana kada već postane tvrd i suv. Ali ga ni tad ne bacam.

A evo još nekoliko ideja kako da iskoristite stari hleb:

Hleb sa belim lukom

Kajgana od staroh hleba

Canon 700 D

Mafini od starog hleba

Pizza iz šerpice

Canon 700 D

Začinjene prženice

Proja od starog hleba



Ostavite komentar