Kačamak tart

26/09/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Kačamak je najlakše jelo koje možete da spremite ujutru. Ili čak uveče pa da vas sačeka po ustajanju. Ali se toliko brzo sprema da je šteta jesti ga hladnog.

Ali zašto od kačamka nekad ne napraviti nešto drugačije? Nešto što podseća na tart?

Pogledajte kako smo spremali niz pita i kačamak tart:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/2182960868662967/

Moja mera su:

  • 4 dcl vode
  • Prstohvat mosrek soli
  • 4 – 6 kašika brašna

Nekada volim ređi, nekada gušći kačamak.

Ako pravite za više odoba kao što smo mi samo proporcionalno povećajte mere. I dok mutite kačamak dok on polako krčka već ćete videti koliko je gust i da li treba da dodate još malo. Za ovaj naš “tart” je dobro imati gušći kačamak koji će dodatno da se stegne. I u ovom slučaju nije loše spremiti ga uveče, izliti i ostaviti do ujutru. A onda ređati.

Možete da koristite brašno po želji – heljda, ječam, ovas….. Sipajte ga u četvrtast pekač i pustite da se ohladi i stegne. Potom odozgo stavite crvenu papriku sečenu na trake, šaku spanaća, nekoliko seckanih maslinki, nekoliko prepolovljenih čeri paradajza, rebarca crvenog luka, malo izmrvljenog feta sira ako želite, mada je sveža mocarela bolja varijanta. Zatim dodajte suhomesnatog, mi smo koristili Kosmajsku kobasicu. Zapecite u rerni dok se mocarela ne otopi. I eto fensi kačamka zbog kojeg vam neće biti bezveze ni da ga gostima na doručku poslužite.

Pogledajte razne kombinacije sa kačamkom svih vrsta:

Suncokret kačamak

Jelo koje morate da probate: Zapečen kačamak

Bakin kačamak

Heljdin kačamak sa pečurkama

Kačamak od prosenog brašna. I rang listaOstavite komentar