Kačamak od tri vrste brašna

08/02/2016

Kacamak od tri vrste brasna 2 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela
Za sve one koji nemaju mnogo vremena za doručak. I za sve one koji hoće da jedu brašna sa manje glutena. Ili bez glutena.

Ako nemate ovaj protein u brašnu jako teško ćete umesiti hleb. Ali zato sa takvim brašnima možete često da pravite – kačamak! Bude gotov za 5 minuta, i zgodan je da se ponese i na posao jer je jako lep i hladan.
Potrebno vam je:
  • 4 decilitra vode
  • 4-5 kašika brašna
  • 1/2 kšičice morske soli
  • malo pancete
  • kriška sira
  • mutilica
 Kacamak od tri vrste brasna 1 s
Ja sam mešala heljdino, ovseno i ječmeno brašno. Stavila sam vodu da proključa. Kada je krenula da struji ubacivala sam kašiku po kašiku sve vreme mešajući mutilicom da se ne bi stvorile grudvice.
Kada sam dobila željenu gustinu, smanjial sam vatru i pustila ga još minuta da “kljuca”.
Za to vreme sam propržila pancetu. Kačamak sam stavila u činiju, dodala dve kocke fete. Vi možete da dodate i mlad isr. Stavila slaninu i navalila.
Kacamak od tri vrste brasna 3 s
Prijatno!

 3 komentara

  1. Poštovanje gospodo Ćubela. Imam problema sa viškom kilograma i godinama ne mogu da reduciram kilazu ,uzaludni pokušaji raznih dijeta,ništa nije dalo rezultate.Sledeći problem kod mene predstavlja i posao kojim se bavim ,po profesiji sam medicinska sestra a radim isključivo noću po nekoliko noći zaredom što mi još više otežava praćenje ritma bilo koje dijete jer moj organizam ne zna kad je doručak kad ručak itd.O hrono ishrani sam tek skoro saznala i dopada mi se zbog toga što čovek ne mora da se odriče hleba kog ne zelim da se odreknem ali ne vidim dali sme da se koristi mahunasto povrće u ishrani .I još jedno pitanje da li imate ideju kako da pratim režim hrono ishrane u danima.-noćima kad radim .Zaista bi ste mi puno pomogli jer sa svojom kilazu imam vec dosta zdravstvenih problema koje mogu samo da se mrsavljenjem poprave.Unapred zahvalna Dragana.

Ostavite komentar