Kačamak od heljdinog i ječmenog brašna

01/06/2015

Kacamak od heljdinog i jecmenog brasna 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Zezanje je gotovo, ovog jutra doručak pre 11 sati, polako se vraćam u kolosek. Na meniju ove nedelje će biti samo jednostavne stvari. Pa tako ovog jutra kačamak od heljdinog i ječmenog brašna.

U šerpu sam stavila dve šolje vode (đolja je od 2 declitra). Nisam imala putera pa sam u vodu ubacila malo maslinovog ulja i soli. Kada je proključala, smanjila sam temperaturu i polako dodavala brašno, stalno mešajući žicom za mućenje. Potrošila sam jednu šolju brašna, možda malo manje. Stavila sam deo heljdinog, deo ječmenog. Kada je bilo gotovo, u kačamak sam ubacila mlad sir, seme bundeve i suncokreta i dva iseckana badema.

Prijatno!



Ostavite komentar