Jutarnji čajni kolači (tekakor)

09/05/2019

Kuva i piše:
Marija Đukanović

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Ovog jutra nešto jednostavno, a ukusno.

Čajni kolaci (tekakor) koji se u Skandinaviji, pored krekera (knäckebröd), često jedu za doručak.

Ali prvo uzmite mericu za decilitre jer je ovaj recept takav. Svi je imamo u kući.

Potrebno vam je:

5 dcl speltinog mekog brašno
1,5 dcl heljdinog ili neko drugog integralnog brašno
2 kašičice praška za pecivo
100 gr putera
2 dcl kiselog mlijeka
1 dcl kisele vode
so

Podesiti rernu na 250 stepeni.

Umijesiti meko tijesto pa ga zatim podijeliti u osam loptica. Svaku lopticu razvući u obliku diska na oko jedan do jedan i po santimetar debljine i izbosti ga viljuškom.

Staviti na pek papir i u rernu na nekih 8-10 minuta, sve zavisi od jačine rerne. Kada budu gotovi izvadite ih iz rerne i pokriti krpom dok se ne prohlade.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?



Ostavite komentar