Juneći ramstek sa paprikom

18/04/2016

Juneci ramstek sa paprikama s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovo jelo sam spremala za ručak mog 2. dana restrikcije, a koju sam odlučila da ponovim posle skoro dve godine na hrono. Dobila sam koji kilogram viška i sad radim na tome da nestanu.

Inače volim jednostavna jela kao što su ova. Sve mere su za jednu osobu jer sam spremala samo za sebe. Ako spremate za još nekoga samo proporcionalno povećajte mere.

Potrebno vam je:

  • 2 šnicle ramsteka
  • 2 šake seckane crvene paprike
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 decilitar crnog vina (ili čak manje od toga)
  • 2 kašičice svinjske masti
  • malo limunovog soka
  • malo maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • Začini: Morska so, šareni biber, kumin

Uzela sam dve manje šnicle ramsteka i malo ga izlupala. To bifteku nikad ne bih uradila, ali ramstek ponekad malko lupim. Bude brže gotov i meso je mekše. Rastanjila sam samo malo. Gledajte da bude ravnomerno da bi se sve ispeklo u isto vreme.

Juneci ramstek sa paprikom 2 s

Na šnicle sam stavila začine, dodala malkce, ali baš malkice maslinovog ulja i utrljala sa obe strane. Ostavila sam da tako stoji jedno dva sata, taman da se meso povrati po izlasku iz frižidera. Meso bi uvek trebalo peći kada bude imalo sobnu temperaturu, nikad hladno.

Kada su šnicle došle sebi u tiganju sam zagrejala mast i ubacila šnicle. Neće im trebati puno, minut do dva sa svake strane. Dok se peku iseckajte luk na polumesece, pariku na krugove, a beli luk na listiće. Ja sam imala zaleđenu u zamrzivaču. To je jedina pametna stvar koju sam uradila na jesen.

Juneci ramstek sa paprikama 1 s

Izvadite šnicle na tanjir, a u tiganj dodajte luk. Kada počne da menja boju, dodajte i paprike. Kako ove moje još nisu bile skroz odleđene tako su pustile malo tečnosti. Dinstajte tako minut, dva, pa dodajte beli luk. Kad on zamiriše, sipajte crno vino i vratite šnicle. One će u međuvremenu pustiti malo soka u tanjir. ne bacajte ga, već i njega sipajte u tiganj. I pustite tako još minut. Okrenite meso sa obe strane da upije što više sosa.

I pobacajte malo nekog zelenog začina po površini, da razbije sliku.

Ako zanemarimo stajanje mesa, ovaj ručak se spremi za 15 minuta. Volim brza jela.

Prijatno!

 2 komentara

Ostavite komentar