Juneća pašteta

19/05/2015

Juneca pasteta 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Nikada ne kupujem meso samo da bih napravila paštetu. Čini mi se kao skupa akcija, a i da bi meso imalo dobar ukus mora da se kuva sa začinima i različitim dodacima. Pa tako paštetu pravim onda kada pravim supu ili čorbu, samo kupim malo više sastojaka. Jednim udarcem dve muve 🙂 .

Ovog puta sam pravila juneću supu sa rebrima pa sam samo to meso koristila, vi možete da ubacite i ribić ili malo mesa od buta. Šta vam bude pri ruci.

Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse

 

Kada sam skuvala meso, odvojila sam ga od kostiju i sala, deo vratila u čorbu, a deo ubacila u blender zajedno sa lukom koji se kuvao kad i meso. Bilo je otprilike meso sa 1,5 rebra. Dodala sam u blender malo supe, kašiku kisele pavlake, kašiku senfa, pola veze peršuna, malo maslinovog ulja.

Juneca pasteta 2 s

Od začina sam koristila samo so i biber.

Kao i sve ostalo što se sprema u blenderu, a nije sirovo i opasno, treba probati. Ako fali nešto od začina doda se u blender i samo zavrti ponovo dok se ne dobiju gustina i ukus kakve želimo.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

Ako volite nešto kiselo u pašteti možete da dodate malo kapara ili maslina. Ja sam imala neki poprilično intezivan senf, pa ništa od toga nije bilo potrebno.

Juneca pasteta 4 s

I to je to. Spakujete u teglu i možete da čuvate paštetu nekoliko dana u frižideru.

Juneca pasteta 3 s

Uz nju su išle lepinje sa sodom bikarbonom, klikinite OVDE da pogledate recept.

Još zdravih pašteta na blogu:

Pileća pašteta

Pašteta od tune i kapara (posno)

Pašteta od plavog patlidžana

Pašteta sa tunom i avokadom

Pašteta od maslina

 



4 komentara

Ostavite komentar