Piše i kuva: Kuvam Po Kućama Evo mog prvog posta na proslavljenom blogu HronoKuhinja! I …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Nikada ne kupujem meso samo da bih napravila paštetu. Čini mi se kao skupa akcija, a i da bi meso imalo dobar ukus mora da se kuva sa začinima i različitim dodacima. Pa tako paštetu pravim onda kada pravim supu ili čorbu, samo kupim malo više sastojaka. Jednim udarcem dve muve 🙂 .
Ovog puta sam pravila juneću supu sa rebrima pa sam samo to meso koristila, vi možete da ubacite i ribić ili malo mesa od buta. Šta vam bude pri ruci.
Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse
Kada sam skuvala meso, odvojila sam ga od kostiju i sala, deo vratila u čorbu, a deo ubacila u blender zajedno sa lukom koji se kuvao kad i meso. Bilo je otprilike meso sa 1,5 rebra. Dodala sam u blender malo supe, kašiku kisele pavlake, kašiku senfa, pola veze peršuna, malo maslinovog ulja.
Od začina sam koristila samo so i biber.
Kao i sve ostalo što se sprema u blenderu, a nije sirovo i opasno, treba probati. Ako fali nešto od začina doda se u blender i samo zavrti ponovo dok se ne dobiju gustina i ukus kakve želimo.
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?
Ako volite nešto kiselo u pašteti možete da dodate malo kapara ili maslina. Ja sam imala neki poprilično intezivan senf, pa ništa od toga nije bilo potrebno.
I to je to. Spakujete u teglu i možete da čuvate paštetu nekoliko dana u frižideru.
Uz nju su išle lepinje sa sodom bikarbonom, klikinite OVDE da pogledate recept.
Još zdravih pašteta na blogu:
Pašteta od tune i kapara (posno)
Da li pasteta moze za dorucak u restrikciji?Pozdrav
Može.
Dali se moze spremiti i slicna sa belim mesom ???
Naravno.