Oslić je odlična opcija za obrok.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Moram da priznam da mi je u poslednje vreme naporno da boravim u kuhinji. Pretoplo je, a ja sam se malo zaistila svega. A opet, najviše volim vruće pecivo ujutru. Pa sam se naterala da nešto smućkam.
Potrebno vam je:
- 50 grama ražanog brašna
- 50 grama heljdinog brašna
- 30 grama prosenog brašna
- 1/3 kašičice sode bikarbone
- 2 kašičice limunovog soka
- Na vrh kašičice soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 100 militara kisele vode
- Krupna morska so i mekinje za posipanje
Umešajte brašna, malo soli i sodu bikarbonu. Zatim dodajte ulje, kiselu vodu i limunov sok. Sve lepo umešajte pa smesu izvadite mokrim rukama, oblikujte i stavite u pleh u koi ste već stavili pek papir. Zagladite površinu rukama pa pospite krupnom morskom solju i mekinjama. Ukoliko ne budete koristili krupnu so, onda stavite malo više soli u samo testo. Ja nisam htela da preterujem pa sam stavila samo mrvicu.
Ubacite pleh u zagrejanu rernu i pecite između 15 i 20 minuta na 210 stepeni.
Hlepčić sam pustila da se malo ohladi pa sam ga sekla. Uz njega sam jela samo malo putera i kozji kačkavalj. Ako ste u strogoj restrikciji, umesto kačkavalja možete mlad kozji sir.
Jednostavno je često najslađe, zar ne?
Prijatno!