Jednostavno je najslađe

08/08/2016
Canon 700 D

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Moram da priznam da mi je u poslednje vreme naporno da boravim u kuhinji. Pretoplo je, a ja sam se malo zaistila svega. A opet, najviše volim vruće pecivo ujutru. Pa sam se naterala da nešto smućkam.

Potrebno vam je:

  • 50 grama ražanog brašna
  • 50 grama heljdinog brašna
  • 30 grama prosenog brašna
  • 1/3 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašičice limunovog soka
  • Na vrh kašičice soli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 100 militara kisele vode
  • Krupna morska so i mekinje za posipanje

Umešajte brašna, malo soli i sodu bikarbonu. Zatim dodajte ulje, kiselu vodu i limunov sok. Sve lepo umešajte pa smesu izvadite mokrim rukama, oblikujte i stavite u pleh u koi ste već stavili pek papir. Zagladite površinu rukama pa pospite krupnom morskom solju i mekinjama. Ukoliko ne budete koristili krupnu so, onda stavite malo više soli u samo testo. Ja nisam htela da preterujem pa sam stavila samo mrvicu.

Domaci hleb sa kozjim kackavaljem 3 s

Ubacite pleh u zagrejanu rernu i pecite između 15 i 20 minuta na 210 stepeni.

Hlepčić sam pustila da se malo ohladi pa sam ga sekla. Uz njega sam jela samo malo putera i kozji kačkavalj. Ako ste u strogoj restrikciji, umesto kačkavalja možete mlad kozji sir.

Domaci hleb sa kozjim kackavaljem 2 s

Jednostavno je često najslađe, zar ne?

Prijatno!



Ostavite komentar