Kuva i piše: Ana Ćubela Još jedan zimski tanjir – slanina, …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Najviše volim kada ne moram da potrošim više od 5 minuta na spremanje doručka. Upravo tako je bilo danas. Spremila sam neke vrste lepinjica, jaja i slaninu u tiganju. I to sve u istom tiganju.
Za lepinje su mi bile potrebne tri kašike ražanog brašna, prstohvat soli i praška za pecivo, i malo kisele vode. Zamutila sam gustu smesu, dosta gušću nego za palačinke.
U tiganj sam stavila puter da se rastopi. U jedan deo tiganja sam ubacila malo pancete a u drugi smesu za lepinjice.
Kada je panceta bila gotova, izvadila sam je i u taj deo spustila dva jaja, a lepinje sam okrenula da se ispeku i sa druge strane.
Od kako sam prvi put počela da eksperimentišem sa preporukama dr Alana Delaboa, ozbiljno sam smanjila hleb. Ne merim uvek, ali gledam da bude oko 60 grama. Nekada bude i malo više, ali sad neću da lupam glavu. I do sada sam samo jednom bila gladna.
Obično me doručak drži do ručka. Naravno, ukoliko pored hleba u tanjiru imam prave stvari. Kao što su jaja, slanina ili kačkavalj.
da li hrono dozvoljava kesten ?
Ako pratite pravila restrikcije, onda ne.