Kuva i piše: Ana Ćubela Kao što sam više puta naglasila, …
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Svi mi volim da pravimo komplikovana i zanimljiva jela, ali budimo realni, ona najjednostavnija nam često najviše prijaju.
Jutros nešto mnogo mekano. Ječmena projara sa tikvicama.
Potrebno vam je:
- 1 manja tikvica
- 2 jaja
- Prstohvat morske soli
- 4 kašike ulja
- 1 mala šoljica kisele vode
- 4 supene kašike ječmenog brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Jednu malenu tikvicu iseći na kockice (rendana mi pusti puno vode) i ostaviti sa strane. U međuvremenu umutiti 2 jaja, posoliti, dodati 4 kašike ulja i jednu malu šoljicu kisele vode.
Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse
Posebno 4 supene kašike ječmenog brašna pomešati sa polovinu kesice praška za pecivo i polako umešati u smesu od jaja sa kašikom. Dodati i kockice tikvica.
Sve izručiti u pleh koji je zaštićen pek papirom i na 220 stepeni peći 20 minuta.
Oni koji su u restrikciji mogu da preskoče sir kao prilog.
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?