Ječmena projara sa tikvicama

30/05/2018

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Svi mi volim da pravimo komplikovana i zanimljiva jela, ali budimo realni, ona najjednostavnija nam često najviše prijaju.

Jutros nešto mnogo mekano. Ječmena projara sa tikvicama.

Potrebno vam je:

  • 1 manja tikvica
  • 2 jaja
  • Prstohvat morske soli
  • 4 kašike ulja
  • 1 mala šoljica kisele vode
  • 4 supene kašike ječmenog brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo

 

Jednu malenu tikvicu iseći na kockice (rendana mi pusti puno vode) i ostaviti sa strane. U međuvremenu umutiti 2 jaja, posoliti, dodati 4 kašike ulja i jednu malu šoljicu kisele vode.

Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse

 

Posebno 4 supene kašike ječmenog brašna pomešati sa polovinu kesice praška za pecivo i polako umešati u smesu od jaja sa kašikom. Dodati i kockice tikvica.

Sve izručiti u pleh koji je zaštićen pek papirom i na 220 stepeni peći 20 minuta.

Oni koji su u restrikciji mogu da preskoče sir kao prilog.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 



Ostavite komentar