Ječam sa slaninom i kiselim mlekom

17/06/2015

Jecam sa slaninom i kiselim mlekom 2 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Evo zašto je dobro da uvek imate parče slanine u frižideru: i kada vam broj namirnica u kući spadne na minimum, uvek možete da napravite dobar doručak.

Ne postoji jelo koje neće biti ukusnije sa malo pržene slaninice. I nju, kao i kiselo mleko, i tegle pune žitarica uvek imam. A ječam je, pritom, ja mislim i najjeftinija žitarica u radnjama. Pa ako hoćete ekonomičan doručak evo ga.

Jecam sa slaninom i kiselim mlekom 1 s

Ječam uveče potopite u vodu, a ujutru ga kuvate. Neće mu biti potrebno mnogo vremena, jer će preko noći dosta omekašati. Kada njega spremam ne vodim računa o razmeri vode, kuvam ga dok ne bude gotov, a onda procedim ostatak vode kroz cediljku.

 

Za njega kažu da je jedna od najstarijih žitarica na svetu. Sadrži vitamin A, vitamin D, vitamin E. Pospešuje probavu i utiče na smanjenje lošeg holesterola.



Ostavite komentar