Jaja u pečurkama

06/06/2016

Jaja u pecurkama 2

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Posle godinu i po dana blogovanja, mislila sam da sam iscrpela sve moguće opcije za hrono doručak. A nisam 🙂 . Svašta još može da se jede. A da je jednostavno i da nije skupo.

Potrebno vam je (za jednog):

  • 2 veće pečurke
  • 2 jaja
  • 3 parčeta hrono hleba
  • maslinovo ulje
  • 1/3 crvenog luka
  • Morska so, biber
  • svež vlašac

Jaja u pecurkama 1

Gledajte da kupite što veće pečurke. Očistite ih krpom, nemojte ih prati. Pečurke su ionako pune vode i ne treba im dodatno potapanje. Ako je neki deo baš prljav ili ulubljen, skinite ga nožićem.

Odstranite peteljke, pa kape stavite u pleh. U svaku kapu ubacite jaje. Ako se belanca malo preliju, nema veze.

Pleh pažljivo ubacite u zagrejanu rernu i pecite od 10 do 15 minuta na 210 stepeni.

Kada jaja budu gotova, izvadite pečurke, malo ih posolite, pobiberite i pospite seckanim vlašcem.

Jaja u pecurkama 3

A da ne bude da bacamo hranu, peteljke takođe iskoristite. Iseckajte ih na sitno kao i crveni luk i malo prodinstajte na maslinovom ulju dok se jaja i kape peku u reni.

Jaja u pecurkama 4

Hrono hleb isecite na kriške i na svako parče stavite prodinstane nogice od pečuraka. Takođe malo posolite i pobiberite. I prijatno vam bilo!

 



Ostavite komentar