Kuva i piše: Jovana Milovanović Za burek vam je …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Posle godinu i po dana blogovanja, mislila sam da sam iscrpela sve moguće opcije za hrono doručak. A nisam 🙂 . Svašta još može da se jede. A da je jednostavno i da nije skupo.
Potrebno vam je (za jednog):
- 2 veće pečurke
- 2 jaja
- 3 parčeta hrono hleba
- maslinovo ulje
- 1/3 crvenog luka
- Morska so, biber
- svež vlašac
Gledajte da kupite što veće pečurke. Očistite ih krpom, nemojte ih prati. Pečurke su ionako pune vode i ne treba im dodatno potapanje. Ako je neki deo baš prljav ili ulubljen, skinite ga nožićem.
Odstranite peteljke, pa kape stavite u pleh. U svaku kapu ubacite jaje. Ako se belanca malo preliju, nema veze.
Pleh pažljivo ubacite u zagrejanu rernu i pecite od 10 do 15 minuta na 210 stepeni.
Kada jaja budu gotova, izvadite pečurke, malo ih posolite, pobiberite i pospite seckanim vlašcem.
A da ne bude da bacamo hranu, peteljke takođe iskoristite. Iseckajte ih na sitno kao i crveni luk i malo prodinstajte na maslinovom ulju dok se jaja i kape peku u reni.
Hrono hleb isecite na kriške i na svako parče stavite prodinstane nogice od pečuraka. Takođe malo posolite i pobiberite. I prijatno vam bilo!