Kuva i piše: Ivana Milić Treba vam: 200 grama masti …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ples protiv kiše koji smo izveli pre neki dan je bio uspešan, sunce se vratilo na velika vrata.
A sa njim i naše raspoloženje.
Elem, meni nedelja nije neradan dan, ali se ujutru pravim da jeste. I spremam na veliko. Posebno ako smo imali dugačku jutarnju šetnju. A jesmo.
Da je proleće tu svedoči i ćebe od mog psa. Linja se za sve pare i ne staje.
Ovog jutra sam odlučila da isprobam korpice od šunke. Jednostavno se prave, samo nisam bila sigurna da li će čvrsto stajati. Ali jesu.
Jaja u korpicama od šunke
Stavila sam po dva komada svinjskog dimljenog vrata u nauljen kalup za mafine i u njih spustila po jaje. Količinu izaberite u zavisnosti koliko vas doručkuje zajedno. Posolila sam i stavila malo ljute tucane paprike.
Rernu sam prethodno zagrejala na 200, a zatim smanjila na 180 stepeni kada sam ubacila pleh. Da su se pekla na prevelikoj temperaturi, ivice bi izgorele, a jaja unutra možda ostala živa.
Trebalo im je desetak do petnaest minuta. Za to vreme sam spremila humus, pošto mi je ostalo skuvanih leblebija od prethodnog dana. Pogledajte recept za humus. Sve je isto stavljeno samo u manjoj količini. Ako niste sigurni koliko čega treba da dodate, krenite sa manjim količinama pa dodajte jo ako nije dovoljno. Blender zato i postoji. Zavrti pa probaj, zavrti pa probaj ;).
Uz jaja i humus sam jela hleb napravljen sa kuvanom heljdom. Takođe mi ostalo od prethodnog dana, a zaista mrzim da bacam hranu. Recept za njega stiže malo kasnije.
Prijatno!
Izgleda bas dekorativno, probacu sigurno 🙂
🙂 Nećete pogrešiti. Izgleda zanimljivo, a sastojci esktra ukusni.