Jaja u hlebu

08/01/2016

Jaja u hlebu 6 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Već neko vreme se na Fejsbuku vrti filmić sa jajima spremljenim na ovaj način. I svaki put kada iskoči, meni pođe voda na usta. Pa sam odlučila da ih spremim. Samo sam preskočila kačkavalj.

Potrebno vam je:

  • 3 parčeta hleba
  • 3 manja jaja
  • nekoliko šnita slanine

Preduslov za ovu bombu od doručka je hleb koji može dobro da se seče i da se ne mrvi. Ja sam kupila hrono hleb u pekari “Hleb i kifle”.

Jaja priprema 6 s

Isecite malo deblje šnite. A onda nekom čašom ili modlom izdubite sredinu. I nikako je ne bacajte, dobro će doći za umakanje.

Jaja priprema 5 s

Jaja priprema 4 s

U tiganju propržte šnite slanine. Kada postane hrskava, slaninu izvadite i stavite na ubrus. A onda u tiganj, u kojem je ostala masnoća od slanine, ubacite hleb. Izbušene delove, ali i one kružiće koji su vam ostali.

Uzmite jaja, ali izaberite neka manja, i svako razbijte i izlijte u sredinu hleba. Belance će malo da pobegne ispod hleba, ali to posle možete da skinete nožem.

Jaja priprema 3 s

U zavisnosti koliko volite rovita jaja, toliko pecite sa svake strane. ja sam pekla oko minut i po sa jedne, pa špatulom okrenula hleb i jaje. I pekla još minut sa druge strane. Isto tako sa obe strane ispecite i kružiće.

Kada su bila gotova, vadila sam jedan po jedan hleb.

Jaja priprema 2 s

Između sam stavljala hrskavu slaninu.

Jaja priprema 1 s

Kada sam naređala tri sprata, nožem sam presekla sendvič po sredini.

Jaja u hlebu 4 s

Savršenstvo.5 komentara

  1. Ovo mi je postao omiljen doručak. Samo što ga pravim od jednog jajeta i jednim parčetom hleba i salate. Hvala 🙂

Ostavite komentar