I meni se ponekad jede lakši doručak. A kad kažem lakši, mislim bez pita, mafina, …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Već neko vreme se na Fejsbuku vrti filmić sa jajima spremljenim na ovaj način. I svaki put kada iskoči, meni pođe voda na usta. Pa sam odlučila da ih spremim. Samo sam preskočila kačkavalj.
Potrebno vam je:
- 3 parčeta hleba
- 3 manja jaja
- nekoliko šnita slanine
Preduslov za ovu bombu od doručka je hleb koji može dobro da se seče i da se ne mrvi. Ja sam kupila hrono hleb u pekari “Hleb i kifle”.
Isecite malo deblje šnite. A onda nekom čašom ili modlom izdubite sredinu. I nikako je ne bacajte, dobro će doći za umakanje.
U tiganju propržte šnite slanine. Kada postane hrskava, slaninu izvadite i stavite na ubrus. A onda u tiganj, u kojem je ostala masnoća od slanine, ubacite hleb. Izbušene delove, ali i one kružiće koji su vam ostali.
Uzmite jaja, ali izaberite neka manja, i svako razbijte i izlijte u sredinu hleba. Belance će malo da pobegne ispod hleba, ali to posle možete da skinete nožem.
U zavisnosti koliko volite rovita jaja, toliko pecite sa svake strane. ja sam pekla oko minut i po sa jedne, pa špatulom okrenula hleb i jaje. I pekla još minut sa druge strane. Isto tako sa obe strane ispecite i kružiće.
Kada su bila gotova, vadila sam jedan po jedan hleb.
Između sam stavljala hrskavu slaninu.
Kada sam naređala tri sprata, nožem sam presekla sendvič po sredini.
Savršenstvo.
Da li je ovo dozvoljeno u restrikciji?
Jeste.
Ovo mi je postao omiljen doručak. Samo što ga pravim od jednog jajeta i jednim parčetom hleba i salate. Hvala 🙂
Da li se mora ići na restrikciju ako đelim da izgubim do 10 kg?
Tako ćete najlakše izgubiti kilograme.