Kuva i piše: Ana Ćubela Pica Kaprićoza je možda najpoznatija na …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Jedan Uskrs je prošao, drugi ide… i uvek bude pitanje – a šta sa jajima?
Možete da ofarbate manje, ali to ne znači da opet nećete završiti sa viškom. Jer, gde god da odete tih dana, ili neko dođe kod vas, nikada ne ostanete praznih ruku.
Ovo punjenje može da posluži kao ideja i posle Uskrsa, posebno onima koji često jedu belanca uveče i nikad ne znaju šta će sa silnim žumancima koja ostaju. Odličan namaz sa tunjevinom može da se napravi za doručak.
Za ovo punjenje vam je potrebno:
- žumanca
- tunjevina
- mladi luk (beli deo)
- senf
- maslinovo ulje
- so, biber, začini po želji
Količine nisam stavljala jer to zavisi od broja jaja. Za ova dva jaja sa slike, išle su dve kašičice tune, četvrtina belog dela luka, kačičica senfa, kašičica ulja…..Napravite smesu, pa je probajte. Ako vam nešto fali dodajte još.
Ukoliko pravite veću količinu, sve stavite u secka. Ako pravite manju, luk naseckajte što sitnije možete, pa sve izgnječite viljuškom.
Kada napravite homogenu smesu, vadite je kašičicom i stavljajte u udubljenja od belanaca, pa površinu popravite prstima (čistim, naravno 😉 ). Jaja pospite seckanim vlašcem ili nekim drugim svežim začinom.
Takođe, možete da napravite punjenje za jaja i sa ajvarom. Pogledajte recept.
Pustite mašti na volju. I ne sekirajte se previše zbog količina koje pojedete. Jaja više nisu na toliko lošem glasu 😉 .
Draga Ana gde kupujete senf bez secera ?
Imate ga u svim većim prodavnicama. Uglavnom je Dijon bez šećera