Jaja na tostu s prelivom od peršuna

12/05/2017

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Jesam smanjila jaja u poslednje vreme, al bez njih ne mogu. Ovog puta najjednostavnije moguće.

Prepečena dva parčeta hleba. Ne kupovnog tosta.

Ja to radim u tiganju za palačinke, tako mi je najbrže, a hleb se baš fino sasuši da bude hrskav, a ne spljošti se.

Dva jaja ispečena na malo svinjske masti. Začinjena šarenim biberom.

Preliv napravljen od 1/3 veze peršuna, dve kašike maslinovog ulja, malo morske soli i mrvicom limunovog soka.

Hleb, pa jaje preko, pa preliv. Sa strane malo starog francuskog sira, ulovljenog na pijaci u Novom Sadu. Oni koji su u restrikciji ne mešaju jaja i sir osim ponekad, ali ja već dugo nisam pa mešam. Vi slobodno možete i bez toga. A i to mešanje nije preporučeno zbog navodne smanjene apsorpcije gvožđa iz jaja.

A ja sa tim definitivno nemam problem.

Maslinovo ulje skoro svako jutri koristim i često sa njim pravim neku vrstu pesta sa zelenišem koje mi dođe pod ruku: peršun, bosiljak, mirođija, sremuš, vlašac, nana….

Tako da, prijatno!

 



Ostavite komentar