Kuva i piše: Ana Ćubela I ovog jutra jednostavan doručak: malo …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Još jedna reciklaža starog hleba.
Potrebno vam je:
- Dva, tri parčeta hrono hleba
- Manje parče praziluka (20-30 grama)
- Manja kašika putera
- Jaja (1,2,3 ili koliko već jedete ujutru)
- Prstohvat morske soli
- Šareni biber
- Malo maslinovog ulja
Praziluk iseckajte na tanke kružiće, a hleb na sitne kockice. U tiganju zagrejte puter pa prvo malo propržite praziluk. Zatim dodajte hleb i pržite ih zajedno na nižoj temperaturu dok hleb ne postane hrskav. Prebacite ga u tanjir i prelijte sa jako malo maslinovog ulja. Ako ne idete na posao posle doručka, dok pržite hleb dodajte i malo belog luka.
U tiganj dodajte još malo masnoće pa ispržite jaja. Stavite ih preko proprženog hleba, malo posolite i pobiberite. I navalite.
Prijatno!