Isprobavanje: Hrono sendvič sa avokadom

25/07/2016

Sendvic sa avokadom 2 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Gotove hrono proizvode kupujem onda kada nemam dovoljno vremena za spremanje, kada me baš mrzi da petljam po kuhinji i tek kada pročitam deklaraciju nekog proizvoda. Ukoliko odgovara pravilima prema kojima se hranimo, ne sadrži ništa što nije dozvoljeno, zašto ne probati.

Peciva u “Hleb i kifle” uzimam ujutru ako sam od ranih sati na nogama pa i doručkujem u hodu. Ali mnogo češće uveče, da imam za sledeće jutro onda kada znam da neću imati svoje pecivo. A do tada, kada ja uđem u pekaru, većina proizvoda nestane. Pa tako sve ovo vreme nisam ni naišla na sendvič sa avokadom i kuvanim jajetom. Do jutros.

Sastav: Beskvasni hrono hleb napravljen od ražanog i speltinog brašna, posut semenkama lana i susama, avokado, sok od limuna, bareno jaje, puter, morska so.

Sendvic sa avokadom 1 s

Za razliku od uobičajenih ukusa u sendvičima, ovaj je bio osvežavajući. Mada je meni falila još mrvica soli u sendviču. I malo više limuna. Ali ja limunov sok uvek stavljam u velikim kolilinama, nekome će i ovo biti dovoljno.

Pored ovog sendviča, u “Hleb i kifle” sam probala još sendvič sa pršutom i onaj sa pilećim grudima i mladim sirom. I onaj sa pršutom mi je i dalje najbolji.

Prijatno!

 6 komentara

  1. Nikakav problem. Ucinilo mi se da sam primetime ukus putera,pa da mi se like ucinilo,a onda pogledah sastav.???

  2. Nažalost, u mom slučaju, taj isti sendvič u Hleb i kifle bio je očajan. Namaz od avokada napravljen ko zna kada, pocrneo, užas, ono je stvarno bila bruka, da to uopšte nazivaju sendvičem. Kao da im niko nikada nije rekao da avokado mora da se služi odmah čim se iseče. Nikad u životu ne ostavljam komentare, ali morala sam da reagujem. Nadam se da će Hleb i kifle videti ovo. BTW, sendvič je bio kupljen u HK u Dušanovoj kod Bajlonijeve pijace.

  3. Probala u H&K u NS i nije los. Avokado je bio svez, tj namaz od njega, ali i meni se cini da je moglo biti vise soli i limunovog soka. Sam hleb je prilicno suv i tu je moja najveca zamerka, kada bi mogli da urade nesto po tom pitanju, ovaj sendvic bi postao jedan od mojih redovnih dorucaka na poslu.

Ostavite komentar