Kuva i piše: Ana Anufrijev Za slavu se pravi brdo kolača. …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ko nosi doručak na posao, palačinke su odlična stvar. Ovog puta sam ih pravila od heljdinog i ječmenog integralnog brašna.
Potrebno vam je:
- 1 jaje
- 4 pune kašike heljdinog brašna
- 4 pune kašike ječmenog brašna
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 decilitar kisele vode
- 2 decilitra obične vode
- ravna kašičica soli
Prvo umutite jaje što penastije, a onda dodate kiselu vodu. Zatim dodajete po kašiku brašna. Kada se previše zgusne dodate običnu vodu i maslinovo ulje. Malo posolite. I pečete palačinke.
Sve palačinke sam namazala ajvarom. Tetkinim domaćim i ljutim. Najbolji je na svetu.
A onda sam umutila dva jaja i napravila kajganu. U deo palačinki sam stavljala kajganu, a u deo stišnjenu šunku.
Prijatno!
Da li mogu da se naprave bez jaja?
Ja bez jaja ne pravim. Sto puta sam se iznervirala. Probajte.