Indijski hleb na italijanski način (i zamrzavanje)

19/04/2015

Indijski hleb na italijanski nacin 4-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Posle dužeg vremena odlučila sam da ponovo napravim indijski punjeni hleb, ali ovog puta na italijanski način. Umesto punjenja sa karfiolom i fetom, stavila sam pileća prsa, paradajz sos i kačkavalj. Ja nisam u restrikciji pa mogu povremeno da ga koristim, vi koji i dalje mršavite uzmite svežu mocarelu.

Testo sam potpuno isto pravila:

 

  • 250 grama brašna (ja sam koristila integralno pšenično,  oni koji su u restrikciji mogu ražano ili speltino)
  • oko pola čaše od kiselog mleka obične vode (morate sami da procenite dok mesite)
  • kašičica soli

Testo treba da bude mekano i da prestane da se lepi. Kada sam ga umesila, ostavila sam ga malo da odmori, oko pola sata. Onda sam ga podelila na 8 delova i svaki deo razvila u disk. Trebalo bi da vodite računa da diskovi budu iste veličine.

Onda sam ih filovala.

Indijski hleb na italijanski nacin 2-s

Pa preklapala i dobro pritisnula po ivicama, da se ne bi otvorio.

Indijski hleb na italijanski nacin 1-s

Hleb sam stavljala u tiganj bez ulja, i na srednjoj vatri pekla nekoliko minuta sa jedne, pa onda sa druge strane. Kada sam ga prvi put obrnula, na taj pečeni deo sam stavila putera, a posebno sam namazala ivice. Onda sam hleb opet okrenula, i dodala malkice putera ako treba. Posle dva do tri okretanja, hleb je gotov.

Pogledajte kako to izgleda u originalnom receptu.

Pošto ovih dana nisam baš mnogo ješna, ne znam šta mi je, napravila sam sebi dva komada, a preostale diskove stavila između pek papira. Kada sam i poslednji preklopila pek papirom, stavila sam sve u kesu pa u zamrzivač.

Indijski hleb na italijanski nacin 5-s

S obzirom na to da u ovom testu nema “podizača”, kao što je prašak za pacivo, zaleđivanje mu ništa neće smetati. a pošto su veoma tanko razvijeni, brzo će se odlediti i biti spremni za punjenje sledeći put.

Indijski hleb na italijanski nacin 6-s

Prijatno!

 



8 komentara

  1. Svaki put iznova se ugodno iznenadim. Gledam sliku i tako stvarno izgleda da se može osjetiti ukus.
    To mora da je dobro. Problem leži u tome da ono što je tako dobro i ukusno nemožeš prestati jesti. Znači to praviti samo u malim količinama….. 🙂

  2. Kad ste vec kod zamrzavanja, moram da kazem da ja svasta stavljam u friz posto su mi vase mere prevelike za jednu porciju. Americke palacinke, flatbread, mafine i lepinjice presecem na pola pa po potrebi posle tostiram. Super posluzi za jutra kada se nema ni 15min za pravljenje svezih peciva.

  3. A zasto kazete: “S obzirom na to da u ovom testu nema “podizača”, kao što je prašak za pacivo, zaleđivanje mu ništa neće smetati”. Je l testo ne treba da se stavlja u zamrzivac ako ima praska za pecivo ili sode bikarbone (sa limunom)?

Ostavite komentar