Imala sam milion recepata do sada, ali mi je ovaj posebno važan

30/09/2015

 

Na sajtu kao što je Hrono kuhinja ne idu kolači sa svećicama, već sa slaninom ;)

Na sajtu kao što je Hrono kuhinja ne idu kolači sa svećicama, već sa slaninom 😉

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Kažu da je svaki početak težak. I jeste. Teško je početi, ali je mnogo teže održati se. Da ti je glava stalno iznad vode, da ne odstupaš od principa, da je ono što radiš uvek kvalitetno. Koliko toliko. Pre tačno godinu dana pustila sam blog u javnost. Taj dan sam imala stidljivih 1.592 poseta, sledećeg 2.931, a 10. oktobra 2014. čak 26.662 posete.

Do danas nisam uspela da oborim taj rekord u jednom danu. Ali sam zato već u februaru stigla do 10.000 poseta dnevno, u proseku. Lošim danima je bilo 7.000 ili 8.000, dobrim danima po 15.ooo. I tako je i danas. Ne žalim se, za jedan blog posvećen ishrani i kuvanju to je više nego uspešno.

Prvi dizajn bloga

Prvi dizajn bloga

Ako se pitate zašto stalno spominjem brojeve, u svetu online izdavaštva sve je u brojkama. One vam govore koliko ste zanimljivi, korisni, dopadljivi….U svakom trenutku možete da pratite koliko ljudi je na blogu, šta čitaju, koliko se zadržavaju i ono što je najbitnije – da li se vraćaju.

I zato sa ponosom mogu da kažem da je za ovih godinu dana Hronokuhinja.rs imala više od MILION jedinstvenih korisnika,  skoro 8 miliona pregledanih strana i više od 2,6 miliona poseta (sesija). Svaki dan na ovim stranicama bude više od 10.000 različitih ljudi! I zato volim ovu, kako moj šef kaže, igru brojki. Ume da uteši i zabavi. Kada god posumnjam u sebe, kliknem na analitiku.

Analitika

Oni koji me prate od prvog dana znaju da je cela priča počela sa stranom na Fejsbuku Moja HRONO kuhinja. Otvorila sam je da bih na jednom mestu imala sve svoje recepte i da bi ih ljudi lako nalazili. Očekivala sam da će je ljudi lajkovati, ali nisam očekivala da ću bukvalno preko noći skupiti oko 4.000 fanova. Kada sam stigla do 10.000, shvatila sam da moram nešto da uradim i da ne moram da čašćavam Fejsbuk besplatnim i zanimljivim sadržajem. Presavila sam tabak i odlučila da napravim blog.  Nisam imala ni dinara za taj projekat, ništa nisam znala o postavljanju sajta u tehničkom smislu, oduvek sam duduk za takve stvari, nisam imala foto aparat, moj privatni laptop je bio pokvaren….. Sve je mirisalo na fijasko, ali sam ipak odlučila. Ne znam koliko je moj entuzijazam bio presudan, ali sam veoma brzo dobila neverovatnu pomoć i podršku. Nebojša, hvala ti do neba!!!! On je odradio sav tehnički deo posla, čak mi je ustupio i mesto na svom serveru, 24 sata podrške….. Bez toga ne znam kako bi išlo. A sad je sve istorija 😉 . Bilo je uspona i padova (u bukvalnom smislu, pošto mi je blog bio oboren u vreme prošlogodišnjih praznika), ali je na kraju sve došlo na svoje.

Naslovna

Fotoaparat i dalje nemam, ali barem više ne slikam telefonom, već mi za to služi Ipad. Laptop sam popravila. Star je ali radi posao. Više nemam problema sa serverima, pošto sam zakupila jedan. Kuvam, pišem i brišem. I uživam u svemu. Zahvaljujući celoj ovoj priči za mene su se otvorila neka potpuno nova vrata u životu, neke aavanture o kojima nisam ni sanjala. I jako me interesuje šta će se sve desiti u sledećih 365 dana.

Pa da se još malo osvrnemo na brojke 🙂 Hrono kuhinju najviše posećuju ljudi iz Srbije, što je i za očekivati, ali i iz celog sveta. Kada su gradovi u pitanju, prvi je, naravno, Beograd, zatim Novi Sad, dok se na petom mestu nalazi Kula! Nikad ne bih pretpostavila… Stanovnici Kule, veliki pozdrav za vas!!! Očekivala sam da bude Zagreb, Sarajevo ili Skoplje…. Čisto zbog veličine. Na 9. mestu se nalazi, opet neočekivano, Brčko. Pozdrav i Brčacima!

Kada su tekstovi u pitanju, najčitaniji su oni koji govore o pravilima i savetodavni tekstovi, dok su recepti za peciva daleko čitaniji od svih ostalih.

Najčitaniji tekstovi:

  1. Hrono jelovnik za početnike (383. 056 pregleda)
  2. Šta znači restrikcija u hrono ishrani (279.310 pregleda)
  3. Hrono ishrana (259. 639 pregleda)
  4. Nekoliko saveta za hrono početnike (74. 327)
  5. 10 saveta za dobar hrono (beskvasni) hleb (70. 305)

Najčitaniji recepti:

  1. Ražani hleb (58.748 pregleda)
  2. Indijski punjeni hleb iz tiganja (36,022 pregleda)
  3. Brze lepinje iz tiganja (33.141 pregleda)
  4. Draganin hrono hleb (32,185 pregleda)
  5. Brze lepinje iz tiganja (33,141 pregleda)

A ovo je najmanje čitan recept i prava je šteta, odlična večera:

Piletina sa brokolijem (2,570 pregleda)

Od recepata za ručak, najčitanije su Ćufte u paradajz sosu (20. 069 pregleda), a od recepata za večeru Omlet od belanaca iz rerne (11. 391 pregleda).

Recept za uspeh

Ako me sad pitate šta je recept za uspeh, jer ovo jeste uspeh, mogu da kažem: tajming, upornost, kreativnost i mnogo, mnogo rada.

Kako je poseta rasla, tako se povećavalo i moje vreme koje sam posvećivala blogu. Iako imam stalan posao, u nekom trenutku sam uhvatila sebe kako sedim kod kuće ispred komjutera svaki dan između četiri i šest sati. Plus vreme za šporetom. Odgovarala sam na sva pitanja (ako sam nekoga preskočila, izvinjavam se), bila sam pristupačna, što mislim da je takođe ključ uspeha. I nisam bila alava i jurila oglašivače od prvog dana, znala sam da moram da uložim sebe ako hoću da postignem nešto. I mislim da jesam, na vama je sud.

Pa srećan svima nama prvi rođendan!!!

 

PS. I da, nema recepta za kapkejk sa slaninom, to ću tek da pravim 😉

 

 



42 komentara

  1. Draga Ana, cestitam na ovim brojkama i zelim da u narednoj godini uspeh bude jos veci.
    Veliko hvala Tebi sto si imala vremena, strpljenja i nerava za sve nas koji smo se prvi put sreli sa Hroni ishranom i sto si uvek bila dostupna za sve nase nedoumice.

    Samo nastavi ovako! Svako dobro 🙂

  2. Draga Ana, sa odusevljenjem pratim sve i čestitam ti na uspehu. I na volji, energiji i entuzijazmu. Samo napred, nebo je granica! Kvalitet mora da pobedi :))))

  3. Svaka cast na uspehu <3
    Zelim da tako nastavis i da uspeh bude jos veci 🙂
    Jednog dana i u stampanoj verziji u knjizarama i na svim jezicima da ne bude samo u Srbiji :* :* :*

  4. Draga Ana, Čestitam Vam, godišnjicu i želim Vam još puno, puno lepih i uspešnih godina. Ja sam početnik u hrono ishrani i da nije vašeg sajta, ja verovatno nikad ne bi bila ni početnik. 🙂 Nadam se da će mo se družiti i da ću moći da vam saopštim i moj uspeh nakon 2-3 meseca .

  5. Čestitam na prvoj godišnjici i ujedno zahvaljujem Vam što ste sve ovo s voljom,entuzijazmom podjelili sa svima nama koji smo učinili najpametniju stvar za sebe i svoje zdravlje.Ja tek pet mjeseci sam na krono prehrani,a zahvaljujući vašim receptima i savjetima izvrsno napredujem(16 kg do sada).Želim Vam još puno godišnjica na Vaše i naše zadovoljstvo.I ja se pridružujem željama da jednog dana izdate knjigu sa svim ovim divnim receptima.Lijep pozdrav

  6. Srećna godišnjica od nas malobrojnih iz Knjaževca. Hvala za: savete, recepte i precizna objašnjenja, divne fotografije, i forografije iz tvog života, koje su nam inspiracija, ne samo kako da se hranimo i budemo zdravi, lepi i zgodni, već i kako da, na najbolji način, iskoristimo slobodne dane… I… Ti nas ne poznaješ sve, ali mi smo Tebe upoznali odlično… I znaš šta: divna si osoba…

  7. Svaka čast, čestitam rođendan i želim ti još više uspeha, koliko god mogu da uskladim primenim tvoje recepte, ali što je najvažnije izbacila sam uglavnom sve štetne namirnice. Veliki pozdrav!

  8. “One vam govore koliko ste zanimljivi, korisni, dopadljivi….U svakom trenutku možete da pratite koliko ljudi je na blogu, šta čitaju, koliko se zadržavaju i ono što je najbitnije – da li se vraćaju.”

    Zanimljiv, koristan, dopadljiv…pratim, citam, zadrzavam se…..i da, vracam se i navracam stalno! 🙂

    Cestitam Ana na ovom divnom blogu na kojem je uvek prijatno!

  9. Srecan rodjendan, odlicna si Ana, ja svakodnevno pratim novosti o Hrono ishrani na tvojoj stranici, ne treba da mrsavim ali se tako hranim, prosto smatram da ima smisla sve o cemu govoris, i istini na volju , uvek se zadrzavam na tvojim receptima….Odlicna si, samo tako nastavi :)))

  10. Draga Ana, moj sin I ja smo Vam neizmerno zahvalni. Zahvaljujuci ovom sajtu prebrodili smo prepreke koje svaka dijeta nosi sa sobom, naucili mnogo o ishranu, izbegli monotoniju I izgubili zajedno 23 kilograma, on 17 a ja 6. Sa uzivanjem odrzavamo kilazu zanimljivim receptima. Poseta sajtu je deo svakodnevne rutine 🙂 …. cisto da pogledam sta nam je Ana spremila za danas. Svaka cast za predan rad, upornost I hrabrost.
    Veliki pozdrav iz Subotice!

  11. Anna, inspiracijo, nekrunisana hrono kraljice!

    Lično bih te postavila za ministra zdravlja i narodnog veselja!!!

  12. Ana, svaka čast. Baš sam razmišljala ranije kako je vrlo nesebično od Vas što sastavljate menije i dajete uputstva svakodnevno za ljude na hrono ishrani. Ja nikako da krenem sa hrono ishranom, ali mislim da će me sada ovaj tekst naterati da “mrdnem dupe”. Veliki pozdrav!

  13. Kasnim, kasnim, ali kažu stari ljudi da za dobre želje nikad nije kasno 😀
    Sretan rođ i još stotinu ti takvih želim, ženo moja draga zlatnih ruku :grli:

    p.s. od onih 50000 posjeta za raženi, mojih je bar 10000 😀 obožavam taj kruh

  14. Jesam, jesam. Mašem krilima 😀
    A o idejiiiii :ćeška se po glavi: malo ćeš pričekati jer sam trenutno na “osnovnom hronu” (čitaj: tvoj raženi, Natine lepinje, humus, humus, još malo humusa i jaja 😀 )

  15. Eve I Eden komentar od Stip- MK…sekoja cest na upornosta, sreken rodenden, uste po golemi uspesi vo narednite godini. Hvala sto postojis

  16. Draga Ana, pre skoro dve godine prvi put sam dosla do vaseg sajta. Imali ste malo recepata i nisam se mnogo zadrzala na njemu. Kada sam pre neki dan ponovo usla na njega bila sam odusevljena. Sada ga redovno citam i mnogo mi pomaze. Svaka vam cast i sve pohvale

  17. Pozdrav. Od prošle godine sam lajkovala Vašu stranicu i za sve, recepte zaista velike pohvale za hrabrost, ja jako puno koristim heljda zrno više nego brašno u kombinaciji sa koferom, nažalost i u mom mjestu gdje živim mnoge namirnice su nedostupne, zrno heljda teško nalazim u prodajiuuglavnom poručujem kod prodavaca spelte ovde uopšte nema u prodaji. Želim Vam mnogo uspeha u daljem radu i samo hrabro. Veliki pozdrav sa Banje Vrućice

Ostavite komentar