I ovako barem jedanput nedeljno

25/10/2015

Hleb i kajgana s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Da nemam blog, ja bih kao i sav normalan svet, jela isti ručak nekoliko dana. Ili večeru. Ovako, stalno moram nešto novo da spremam, pa samim tim imam i velike ostatke u hrani. Kada god mi ostane neko parče paprike, luka, praziluka…..ja to stavim u plastičnu kutiju i u frižider. I onda barem jednom nedeljno za doručak pravim veliku kajganu sa gomilom povrća.

Ovog puta sam koristila crvenu papriku, malo žute i nekoliko cvetića karfiola. Sve sam ustinila koliko sam mogla i ubacila u tiganj u kojem sam zagrejala svinjsku mast. Ubacila sam malo soli, bibera, karija i pustila da se sve malo “zareši”. Kada je povrće bilo gotovo, preko njega sam ubacila 3 umućena jaja. I na kraju sve posula svežim bosiljkom.

Iako volim da pravim domaće pecivo ujutru, barem jednom nedeljno i ja ponesem hleb iz Lončeta. Dobro je nešto uvek imati u kući, jer imam sve manje vremena za spremanje svaki dan. Ovog puta sam ponela Fantaziju, hleb sa speltinim i ražanim brašnom i svim mogućim semenkama.



1 komentar

Ostavite komentar