Hrskave pločice sa susamom

28/12/2016
Canon 700 D

Canon 700 D

 

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ove pločice se brzo naprave, budu jako ukusne dok su još tople, ali bogami i tri dana kasnije. Čuvala sam ih u krpi pa u kesi da se ne bi previše presušile.

 

Potrebno vam je:

  • 150 grama speltinog brašna
  • 50 grama ovsenog brašna
  • 1 kašika putera
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 130 militara mlake vode
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • susam za posipanje

Pomešajte brašna, so i prašak za pecivo. Rastopite puter. U smesu dodajte mlaku vodu i rastopljen puter ali ne sav. Ostavite malo u šerpici za premazivanje.

Zamesite testo pa ga prebacite na pobrašnjenu radnu ploču i doradite. Testo treba da bude mekano.

Hrskave ploče sa susamom 1 s

Razvucite ga oklagijom na prst ili prst i po debljine. Gledajte da napravite pravougaonik. Zatim premažite testo preostalim rastopljenim puterom i pospite susamom. Nožem isecite pločice. Prebacite ih u pleh u koji ste stavili pek papir. Pecite na 210 stepeni oko 15 minuta.

Hrskave ploce sa susamom 4 s

Uz ove pločice sam jela domaću pileću paštetu, ostalo mi malo mesa od večere.

Hrskave ploce sa susamom 5 s

Pročitajte još:

Pileća pašteta sa renom

Pileća pašteta sa žumancima

Pileća pašteta sa paradajzom

Pileća pašteta sa kaparima

 



4 komentara

  1. Susam se uopste ne zalepi, premazala puterom, ali ne vredi, sve ispadne 🙁 Ima li neko resenje za to? 🙂

    1. Neće biti baš toliko hrskave jer puter i mast čini teksto sipkavo. Ali možete da stavite oko 2 kašike maslinovog ulja.

Ostavite komentar