Kuva i piše: Ana Ćubela Baba ganuš ili …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ove pločice se brzo naprave, budu jako ukusne dok su još tople, ali bogami i tri dana kasnije. Čuvala sam ih u krpi pa u kesi da se ne bi previše presušile.
Potrebno vam je:
- 150 grama speltinog brašna
- 50 grama ovsenog brašna
- 1 kašika putera
- 1/2 kašičice morske soli
- 130 militara mlake vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- susam za posipanje
Pomešajte brašna, so i prašak za pecivo. Rastopite puter. U smesu dodajte mlaku vodu i rastopljen puter ali ne sav. Ostavite malo u šerpici za premazivanje.
Zamesite testo pa ga prebacite na pobrašnjenu radnu ploču i doradite. Testo treba da bude mekano.
Razvucite ga oklagijom na prst ili prst i po debljine. Gledajte da napravite pravougaonik. Zatim premažite testo preostalim rastopljenim puterom i pospite susamom. Nožem isecite pločice. Prebacite ih u pleh u koji ste stavili pek papir. Pecite na 210 stepeni oko 15 minuta.
Uz ove pločice sam jela domaću pileću paštetu, ostalo mi malo mesa od večere.
Pročitajte još:
Pileća pašteta sa renom
Pileća pašteta sa žumancima
Pileća pašteta sa paradajzom
Pileća pašteta sa kaparima
Susam se uopste ne zalepi, premazala puterom, ali ne vredi, sve ispadne 🙁 Ima li neko resenje za to? 🙂
Utisnite ga malo rukom sledeći put.
Da li bi se mogao doraditi recept da budu posne pogacice? Hvala ❤️
Neće biti baš toliko hrskave jer puter i mast čini teksto sipkavo. Ali možete da stavite oko 2 kašike maslinovog ulja.