Hrono zajednica vlada Beogradom, a evo i dokaza za to

12/11/2015
Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

U ovoj zemlji je uvek postojalo mnogo opsesija: za političarima, za hranom, alkoholom, cigaretama…..Uglavnom su to bile loše stvari, glupi trendovi. A sada, po prvi put čini mi se, Srbija je poludela za nečim zdravim – za integralnim hlebovima!!!

I to zahvaljujući hrono ishrani. Mislim da više nema kuće u kojoj barem jedna osoba nije na hrono ili se hrani prema nekoj svojoj verziji ove ishrane. Što je potpuno legitimno dok se poštuju neka osnovna pravila. Nismo valjda sekta, pa da se svi baš identično jedemo.

A dokaz za to koliko smo popularni je ovo:

Hleb i kifle 2 ss

Čim velike firme počnu da se prilagođavaju, znači da nas je sve više i više.

Volim da pravim ova naša peciva i hlebove, i ne verujem da ću ikad prestati sa tim. Volim kada se igram sa testom u rukama, smiruje me dok radim sa njim, srećna sam kada ubudem neki ekstra recept. I najviše od svega – volim ga probam nove stvari. Ali isto tako je dobro imati alternativu.

Ovog jutra sam odlučila da se počastim sa lajt verzijom doručka. Napravila sam humus bez belog luka i tahinija, samo sa limunovim sokom i maslinovim uljem. I ispao je odlično. Samo nisam sigurna da li je legitimno i ovaj namaz zvati humus 😉 .

Hleb i kifle 4 s

Uz to malo ajvara i kiselog mleka. I meni dosta.

Što se samog hleba tiče – taman je, mirišljav i pomalo sladi. Tačno mogu da osetim ječam u njemu. Na sastavu piše da je napravljen od ražanog brašna, speltinog, maltoznog ječmenog (to sa speltom lepo sladi), semenkama lana i suncokreta. U sebi ima i pšeničnog brašna, ali 0,1%. Meni je taj postotak prihvatljiv, čak i ako neko hoće češće da ga jede.

Hleb i kifle 3 s

Mana je to što ima kvasac, ali u pekari kažu da ga ima jako malo. Danas sam ga jela bez tostiranja, kao i svaki nov hleb, sutra može i malo u rernu. Moraću uskoro da kupim toster, krajnje je neprivatljivo da palim veliku makinu samo da bih povremeno tostirala pecivo.

Videla sam da imaju još neke hrono proizvode, ali ću njih isprobati neki drugi put.

Pojela sam istu količinu hleba kao i kada jedem moj domaći, za nekoliko sati ću znati koliko će dugo da me drži.4 komentara

Ostavite komentar