Hrono šveps? Zašto da ne

12/03/2018

Hrono šveps

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

U hrono ishrani za užinu stvano može svašta da se jede i da se prave fantastični zdravi delikatesi. Ali užina ponekad može da bude i jako jednostavna, posebno za ljude koji kao ja i nisu nešto ludi za slatkišma, ali nam zato jako prijaju voćni napici. A ide lepo toplo vreme, sve više će nam prijati.

Često nisam gladna za užinu pa je i preskočim. Ponekad imam porive za slatkim, mada retko, pa se častim dobrim kolačem. Ali sam često žedna nekog dobrog soka. Posebno penušavog, pa sam tako odlučila da napravim hrono šveps.

Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse

 

Za njega vam je potreban samo sokovnik, grejpfrut i mineralna voda.

Grejp očistite obavezno od kože ali i one bele opne jer sok može biti previše gorak. Isecite ga na krupnije komade i ubacite u aparat, ja sam koristila Bekov sokovnik.

Koristila sam dva grejpa. Za par seknudi ćete dobiti punu čašu soka. Onda sam taj sok podelila u dve čaše i dodala mineralnu vodu. I eto osvežavajuće užine za dvoje.

Drugi napitak koji volim da pijem se sastoji od jabuke, pomorandže i đumbira. Osvežavajuć, gušći nego prethodni i zdrav. A đumbir mu da i malo žestine. Koristila sam manju jabuku, manju pomorandži i parče đumbira veličine gornjeg dela palca. U ovaj napitak možete da dodate i prstohvat cimeta.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

Jabuku sam očistila od kožice i izvadila semenke. To za sokovnik ne morate da radite ali ja jesam jer uvek mislim da se aše voće previše prska. Pomorandžu sam očistila od kore i isto sam uklonila što više bele opne, da bi eliminisala gorčinu. Đumbir sam takođe oljuštila. I sve zajedno u sokovnik.

Bademi naravno ne idu u sokovnik, tu su da se grickaju uz ovaj napitak

U kanisteru pozadi će vam ostati pulpa. Nemojte da je bacate. Sameljite urme, malo badema i dodajte pulpu koja je ostala iza pravljena soka. Sve umuljajte i napravite slatke kuglice. Eto užine i za sledeći dan.1 komentar

Ostavite komentar