Hrono rolat sa ajvarom

17/10/2015
Kuva i piše: 
Vesna Novaković

Vesna profil s

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Kada sam počela sa hrono ishranom pre skoro dve godine, trudila sam se , kao i većina, da mi jela budu skroz jednostavna..em nisam znala šta i kako, pa sam za doručak jela hrono hleb, puter, jaja, suhomesnato, salatu, pa u krug!

Kako je vreme prolazilo, a kilaža se dovela do blizu onoga što želim, počela sam i sa složenim jelima za doručak…u međuvremenu pronašla raznorazne recepte pa su se pravili različiti mafini, gibančići, svašta nešto…e, onda je na red došla i moja stara sveska sa receptima, i predivan rolat koji obožavam …i rekoh, što da ne ..pa, i on može biti hrono, samo treba promeniti brašna i obratiti pažnju na kombinaciju namirnica za fil.

I, ispade moj hrono rolat 🙂 .

rolat s

Potrebno je:

– 3 jaja

– 3 kašike dozvoljenog brašna (ko šta voli – ja, na primer, najčešće mešam ražano, speltino, nekad pšenično integralno…može od svega po kašika ili jedna vrsta brašna, kako ste raspoloženi)

– ½ kašičice praška za pecivo

– ½ čaše pavlake

– 2 kašike ajvara

Penasto umutiti belanca, pa tek kad se napravi lep šne dodati žumanca, pavlaku, ajvar, brašno i prašak za pecivo,. Kada se sastojci lepo sjedine razliti na pleh na koji je stavljen pek papir i peći na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Brzo se ispeče, za 10 –ak minuta gotovo, ali proverite sa čačaklicom, jer mnogo zavisi od rerne (možda malo manje, možda malo više).

Kada se ispeče, testo dok je vruće pažljivo smotati u rolat (najbolje savijati i polako skidati pek papir), i uviti u suvu krpu i tako urolanog ostaviti da se dobro ohladi.

Pošto je u testu pavlaka, predlažem za filovanje pavlaku i rendanu šunkaricu ili pileća prsa ili već ko šta voli (obratite pažnju da ne filujete sa sirom kako se ne bi mešali mlečni proizvodi).

Iako rolat spada u složena jela po sastavu jer se mešaju jaja i pavlaka, jednostavan je za pravljenje 🙂 .

Ko je u restrikciji neka obrati pažnju 🙂 .

Prijatno!



3 komentara

Ostavite komentar