Gotovo dok ste rekli keks. Ili kreker
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Oduvek sam volela gnjecave prženice. Odnosno one koje su lepo zapržene sa spoljne strane, ali mekane i gnjecave iznutra. Ta divna gnjecavost se postizala preteranim potapanjem u mleko pa u jaja. Kako sad ne koristim mleko u ishrani, morala sam da se odviknem od tog momenta. Probala sam jednom da ih napravim takvim dodavanjem vode u jaja, ali to nije bilo to.
Pa sam odlučila da ubedim sebe da to gnjecavo uopšte nije cool i da su ovakve, normalne unutrašnjosti, sasvim lepe 😉 .
Da biste napravili prženice, hrono ili ne, nije vam potrebna nikakva posebna pamet. Samo malo starog hleba i jaja. Jaja sam umutila viljupkom, dodala hleb i pustila da se što duže namače. Zagrejala sam tiganj, ubacila malo svinjske masti i spuštala jedno po jedno parče hleba.Par minuta sa obe strane i to je to.
razmišljajući sa čim bi ih najradije jela, odlučila sam se za Robertov pindžur. Ljudi, pa vi nemate pojma koliko je dobar. Nije jak kao što ga prave moja mama i tetka, ali svi ukusi su tu. Savršeno.
Roberte, ako ima još koja tegla viška, rado ću je udomiti!!!
Njegov recept možete da pogledate OVDE.
Prijatno!