Hrono proja

24/12/2015

Hrono proja 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ako je suditi prema ponudi u pekarama “Hleb i kifle”, proja je izgleda najprodavaniji proizvod u njihovom hrono ćošku. Našla sam je tek iz trećeg pokušaja.

“Dobar dan, da li imate hrono proju, samo mi ona fali za kolekciju”

“Rasprodato, peku se nove”.

Tako je otprilike izgledalo u nekoliko navrata.

posle dužeg vremena, na poslu mi se  promenilo radno vreme. I sada pokušavam da se uklopim u to, a da i dalje imam neke svoje jutarnje rituale. Pa ne ide baš svaki dan. Tako sam nekoliko puta bila primorana da jedem tek kada dođem na posao. Nekad bih uspela da spremim doručak, ubacim u kutiju i pojedem ga kada stignem. Ali par puta nisam stigla ni to. I onda, parola snađi se. A kako na putu do posla ima nekoliko pekara, eto rešenja.

I mogu vam reći da uopšte nije loša. Malo je masnija, ali ja to volim. I lepo me zasiti.

U sastavu piše:

“Speltino brašno, heljdino brašno, voda, rikota, maslinovo ulje, golica, suncokret, belance, so, prašak za pecivo”.

Mislim da bi ove proje odlično išle uz ajvar ili humus.



2 komentara

  1. Pozdrav,
    htela bih da pravim ovu proju ali me zanima razmera?
    Koliko kog brasna se stavlja, koliko sira…? I da li moze neki drugi sir ili mora rakota?
    Hvala u napred

Ostavite komentar