Hrono pita sa spanaćem i sirom

13/11/2014

Ovu pitu je pravila moja draga Hrono Tetka. A pošto pod stare dane otkriva nove ukuse, bila je veoma izdašna sa začinima koji retko kad dospeju u ovakvo jelo. Ali moram da priznam da je bila odlična i da je to još jedan dokaz da u životu treba eksperimentisati.

Treba vam:

  • Pola pakovanja kora od heljde
  • 2 jaja
  • 500 grama sira
  • 300 grama spanaća
  • so, biber, đumbir u prahu, beli luk u prahu, kari
  • malo maslinovog ulja

Kore nije gužvala već uvijala, i to po dve, a svaku namazaai rastvorom ulja i vode. Filovala i rolala. Kada završite stavite ih na pek papir i odozgo namažete istim tim rastvorom. Ispale su 3 debele rolne.

Pekla se oko 40 minuta na 200 do 220 stepeni. Zavisi koliko vam je jaka rerna.

Ovo je jelo se u restrikciji hrono ishrane smatra komplikovanim zbog mešanja jaja i sira, pa ga ne treba jesti često. Takva jela su dozvoljena jednom u dve nedelje.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela


4 komentara

    1. Ja nisam, nikad nemam dovoljno vremena za razvlačenje, ali ima ljudi koji jesu. Evo vam jednog recepta koji sam našla na internetu: Testo: 700gr.speltinog brasna, so, 1pzp, 3-4dcl vode, 2kasike masl.ulja. Umesiti testo i podeliti na 4 dela, nauljiti ih i ostaviti da stoje 20-30min.

      Za to vreme pripremiti nadev
      300gr.mlevenog mesa dinstati sa malo praziluka i belog luka

      Drugi nadev je mladi sir-oko 300-400gr.

      Na nauljenom papiru za pecenje polako razvlaciti jufku-od sredine ka krajevima.(meni je tako lakse-nego na krpi kako drugi rade)

      Dve jufke nafilovati sirom, druge dve mlevenim mesom.

      Naredjati ih u pleh, na papir za pecenje, nauljiti i peci.

      Sve pripremljeno vam moze stajati u frizideru do jutra prekriveno kesom, pa da ujutru pecete. Prijatno

  1. Receptu fali malo detalja za nas neuke 🙂 Koliko ulja i vode? Kako se pravi nadev (mesaju se jaja, sir, spanac)? Kako se secka spanac, koliko sitno? Koji deo kora se premazuje? Stavfljaju se dve zajedno? Na kakvoj povrsini se radi sa korama? Hvala :)))

    1. E još mi niko nije rekao da mi je recept štur 🙂 U neko čanče sipate, recimo pola čaše vode i dve kašike ulja. Promešate i premazujete kore. Stavite jednu koru ispred sebe (na sto, pult, radnu ploču), premazati je rastvorom ulja i vode, pa na nju staviti drugu koru, i nju premazati, pa staviti fil. Pa ih urolati. Spanać ne mora previše sitno da se secka, možete i rukama da ga iskidate.

Ostavite komentar