Kuva i piše: Ana Ćubela “Kad ima hleba i tuga je …
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Posle malo više švrljanja na letovanju vreme je za povratak na hrono put…
Od 300 g speltinog, 100 g ražanog i 100g heljdinog brašna, malo kima i semenki po želji zamesiti testo sa 2-3 kašike maslinovog ulja, malo soli, 1 kafene kašičice praška za pecivo i 400 ml mlake vode.
Ostaviti 15 minuta pa razvući i premazati sa 60 g otopljenog maslaca.
Seći u trake i rolati u rolnice koje se uvaljaju u susam.
Peći u zagrejanoj rerni sa uključenim ventilatorom na temperaturi 225 stepeni oko 25 min.
Kod nas na meniju prženo, masline i puter…
Divota!
Pogledajte šta je prženo
Molim Vas kod bolesti gihta dali moze hrono ishrana da se primeni.Unapred hvala.
Izložite plan ishrane svom lekaru pa vidite šta će reći.
Zdravo Ana. Zelimm preci na hrono ishranu ali mi mnogo muke zadaje ovo vaganje namirnica, i nije to jedini razlog. Ustvari imam problem sa stomakom, ljena crijeva. Ima dana kada je sve ok i onda samo tako iz cista mira imam zatvor, naduven stomak i veliku nervozu zbog toga. Inace vec odavno sam presla na laksu ishranu, ali mi bas i ne pomaze puno. Za dorucak imam uvijek hljeb od zobenih pahuljica, turski/grci jogurt, bikarbona i sjemenke. Hljeb je ukusan i zadovoljna sam. Rucak piletina sa povrcem u sosu od jogurta ili tome slicno. Vecera kako kad/brljam, ali jos uvijek mi se trazi secerrrr. Molim vas da mi odgovorite naravno a ko znate dali hrono kuhinja moze da pomogne kod zatvora tj. ljenih crijeva, i kako najlakse praviti hrono hranu a da se ne mora vagati. Hvala, pozz.
Nema potrebe da vagate hranu ukoliko se pridržavate osnovnih pravila. Što se lenjih creva tiče tu obično pomognu redovni obroci, topla vodu ujutru čim ustanete, dosta tečnosti u toku dana, unos vlakana kroz sveže povrće itd. Mi pahuljice ne jedemo a ni jogusrt, posebno ga treba iznaciti iz ručka, kao i sve mlečne proizvode ako želite da mršacite. Za doručak su ok.