Hrono na moru

27/06/2016

 

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Kada sam prvi put išla na more, a da sam već bila na režimu hrono ishrane, dobro sam se pobrinula da mi ništa ne zafali. Spremila sam dva velika hrono hleba i ponela sa sobom. I izdržali su svih 12 dana u to vreme. Nisam ih samo ja jela i svi su bili zadovoljni do poslednjeg dana. Hlebove sam uvila u krpe, pa ih tako uvijene stavila u kesu i u frižider. Ujutru sam ih zagrevala u tosteru.

Ovog puta nisam stigla da mesim, ali ovog puta hlebova ima, skoro na svakom koraku. U petak ujutru sam kupila hleb u “Hleb i kifle”. Ostavila sam ga u dve papirne kese i spakovala u plastičnu kesu pa u kofer. Malo se ugruvao od tubmanja i izgubio nešto semenki, ali je preživeo.

H Novi 1 s

Prvi doručak je bio u Herceg Novom.

“Dobar dan, ja bih da naručim pravi crnogogorski doručak: pršutu i sir iz ulja”

“Da li želite i malo maslina uz to?”

“Obavezno! A da li je problem što sam ponela svoj hleb?”

“Naravno da nije problem”

Pre nekoliko godina bi me kon0bar čudno pogledao. Ovaj momak nije ni trepnuo, pa pretpostavljam da ovo pitanje nije prvi put čuo.

H Novi 2 s

Ovog puta hleb nisam držala u frižideru i bio je sasvim dobar i danas, četvrti dan kasnije.

Becici 2 s

I u ovom restoranu nisu imali ništa protiv da zagreju moj hleb.

“A da li je to nešto hrono?”, upita konobarica.

“Jeste”

“A da li si sama mesila ili si kupila?”

I tako započe vesela hrono konverzacija na primorju 😉 .

Ovog jutra teška kategorija, ipak se za vikend previše veselilo. Tri jaja na oko, slanina, sir (nisam u restrikciji) i malo paradajza. Sve sam “pomazala” iz tanjira, što bi rekla kuvarica Zoka, osim paradajza 😀 .

Becici 1 s

Raspitala sam se gde ima integralnog brašna, pa sutra avantura može da se nastavi. Ovde barem imam skroz opremljenu kuhinju i ne mora, da razmišljam. A i restoran sa odličnom ribom na svakom koraku. Kad malo bolje razmislim, najviše volim ovaj letnji hrono.

A sad kafica.

Kafa s

Pa plaža.

A vi, kako ste?

 4 komentara

  1. A šta misliš,da li mogu tako isto da “prošvercujem”hlebove u Grčku avionom? Spakovane u kofere,naravno.. 🙂

  2. I ja planiram pogacice I hljeb u avion za Grcku,,samo se bojim da necu imati zamzivac u frizu..pa da nece izdrzati svih 10 dana:)

Ostavite komentar