Hrono musaka

27/09/2014

Njeno kraljevsko veličanstvo – Musaka!

Musaka SAJT

Preko nedelje nemam mnogo vremena za kuvanje pa za ručak volim da spremim nešto što može da se jede dva ili tri dana, a da se lako pakuje (da ne tarži veliku zapreminu i kutije jer je to teško za nošenje na posao).

Ova musaka se ne razlikuje mnogo od obične. Povrće ne pohujem niti grilujem, već stavljam sirovo. Samo se pre toga posoli i ostavi da pusti višak vode. Ako volite da ga obradite, bacite ga samo malo u gril tiganj.

Prodinstate crni luk, kada postane staklast ubacite mleveno meso (ili juneće ili svinjsko, nikako mix) i začine po želji. Kada meso postane braon, možete da dodate pardajz sok i da ga ukrčkate, a možete i bez toga. Ređate povrće, pa fil, pa povrće i tako redom.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Mi smo ovog puta stavili plavi patlidžan, tikvice i malo crvenog paradajza za kraj. Vi možete da pravite samo sa jednom vrstom povrća.

Zaliva se samo sa belancetom i malo kisele vode.13 komentara

  1. I ja pravila ovo, odlicno je – ukusno, socno, diiiivno.
    Samo, moram priznati da je za mene mnogo mesa u ovoj hrono ishrani, a posebno sa finansijske strane. Moze li se za veceru ponekad samo grilovano povrce, ili obareni karfiol, brokoli, bez piletine, curetine, ribe, belanaca, pecuraka? Ili uvece mora protein ipak?

    1. Bolje da ponekad preskočite protein za ručak. Za večeru ne bi trebalo. Takođe, kada spremate svo kupusasto povrće, ne morate da brinete o glikemijskom indeksu i tada mesa možete da stavite tek da protrči kroz jelo.

  2. Recite mi molim vas (posto sam mlada domacica :-)) koliko dugo se pece ova musaka i na koliko stepeni? Hvala unapred na odgovoru.

  3. Da li mozete da mi kazete koliko belanaca je potrebno? Imam 300gr mlevenog juneceg mesa i jednu veliku tikvicu. Unapred hvala

Ostavite komentar