Hrono mafini sa ajvarom

02/11/2014

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovih dana sam u gužvi svako veče i ne stižem da napravim hleb. A pogača i brze lepinjice su mi malo dosadile. Pa tako pravim mafine, njima ukus stalno može da se menja.

Ovog puta sam ih pravila sa ajvarom, ali kupovnim, domaći se čuva i ne stavlja u testa. Suviše je dragocen.

Treba vam:

  • 60 grama putera
  • 200 grama ajvara
  • 250 militara kisele vode
  • 140 grama ražanog brašna
  • 100 grama speltinog brašna
  • 60 grama ovsenog brašna
  • 3 kašičice praška za pecivo (ili pola kesice)
  • pola kašičice sode bikarbone
  • 2 kašičice soli (ako ne volite slano dodajte 1, nekima su 2 bile previše)
  • 1 kašičica origana

Mafini s ajvarom4 SAJT

Pomešate sve suve sastojke u jednu činiju. U drugoj penasto umutite puter, dodate ajvar, a zatim i kiselu vodu. Onda spojite mokre u suve sastojke, nekom varjačom, ne treba mikserom. Napunite kalup za mafine i pečete 20 minuta do pola sata na 22 stepeni.



8 komentara

  1. Možda grešim i možda je do ukusa ali mislim da je na ovu količinu 2 kašičice soli previše. Ja sam stavila 1.5 i na ivici je jestivosti.

    1. Da vam i ajvar nije bio slan?
      Dodaću u recept da ljudi koji vole manje slano smanje količinu. Meni su bile baš kako treba

    2. Jok, on je baš onako taman. Znam za sledeći put, recept je u svakom slučaju ekstra.

  2. HVALA NA IDEJI, I MOJE IZGLEDAJU DIVNO I UKUSNE SU, SAMO SAM UMESTO PUTERA ILI MASLACA STAVILA MASLINOVO ULJE I DODALA SUNCOKRET,GOLICU,LANENO SEME I DUPLIRALA KOLICINU.

Ostavite komentar