Recept za vazdušaste mafine i letnji namaz sa pavlakom i povrćem. Umesto pavlake može da …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ovih dana sam u gužvi svako veče i ne stižem da napravim hleb. A pogača i brze lepinjice su mi malo dosadile. Pa tako pravim mafine, njima ukus stalno može da se menja.
Ovog puta sam ih pravila sa ajvarom, ali kupovnim, domaći se čuva i ne stavlja u testa. Suviše je dragocen.
Treba vam:
- 60 grama putera
- 200 grama ajvara
- 250 militara kisele vode
- 140 grama ražanog brašna
- 100 grama speltinog brašna
- 60 grama ovsenog brašna
- 3 kašičice praška za pecivo (ili pola kesice)
- pola kašičice sode bikarbone
- 2 kašičice soli (ako ne volite slano dodajte 1, nekima su 2 bile previše)
- 1 kašičica origana
Pomešate sve suve sastojke u jednu činiju. U drugoj penasto umutite puter, dodate ajvar, a zatim i kiselu vodu. Onda spojite mokre u suve sastojke, nekom varjačom, ne treba mikserom. Napunite kalup za mafine i pečete 20 minuta do pola sata na 22 stepeni.
finooo ovo izgledaa
Možda grešim i možda je do ukusa ali mislim da je na ovu količinu 2 kašičice soli previše. Ja sam stavila 1.5 i na ivici je jestivosti.
Da vam i ajvar nije bio slan?
Dodaću u recept da ljudi koji vole manje slano smanje količinu. Meni su bile baš kako treba
Jok, on je baš onako taman. Znam za sledeći put, recept je u svakom slučaju ekstra.
HVALA NA IDEJI, I MOJE IZGLEDAJU DIVNO I UKUSNE SU, SAMO SAM UMESTO PUTERA ILI MASLACA STAVILA MASLINOVO ULJE I DODALA SUNCOKRET,GOLICU,LANENO SEME I DUPLIRALA KOLICINU.
Ana, koji ajvar kupujes u marketima? 🙂
Os vih kupovnih, ja volim Premiu
Hvala ti Dragana, bas sam htela da pitam da li je neko probao sa masl.uljem mesto putera.