Hrono lazanja! I to za ručak

27/03/2019
 Kuva i piše:
Jelena Cocco

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Obično ručam poprilično jednostavno (u smislu – ne mnogo namirnica u kombinaciji) – meso, pa kako god spremljeno, i puno sveže salate. A onda jednom nedeljno napravim neki, po meni, složeniji recept, tipa musake, punjenih paprika ili čega već, a danas evo i predloga za italijansku klasiku, na hrono način.

Elem, od kad je Jovana Milovanović pravila one tortilje od lanenog semena, mota mi se po glavi da napravim lazanju, jer mi nikako ne leži da je jedem za doručak kada zapravo sme.

Pročitajte:

Čudesne lanene tortilje: za doručak, ručak pa i užinu

 

Tako da, stvar nije uopšte komplikovana, i vrlo lako se pravi. Napravite fil za lazanju od praziluka i sitno (ama baš sitno, sitno) seckane piletine (ja sam koristila belo pileće, polovinu) – praziluk na kolutiće pa izdinstati na malo ulja i puno vode, dodati meso i začiniti prema ukusu.

Onda za bešamel sos – zamena u vidu ređe kreme od karfiola – ja sam skuvala trećinu glavice, pa izmiksala sa kašičicom putera (opciono), dve kašike maslinovog ulja i vode u kojoj se kuvao karfiol dok nisam dobila konzistenciju testa za palačinke. Odvojite 5 kašika tog sosa za posle, ostatak pomešajte sa piletinom i prazilukom.

Od one smese za lanene tortilje (https://hronokuhinja.rs/cudesne-lanene-tortilje-za-dorucak…/) sam napravila 4 kore prema plehu u kome sam pekla lazanju ( i ostalo je za još jednu malu palačinku, ali to će muž da dobije) i onda ređala.

Na podmazan pleh sam stavila 1.5 kašiku sosa od karfiola, pa na to koru, pa na to sos sa piletinom, pa sam se ja malo igrala pa pobacala malo cepkanog ajvara, pa kora, pa sos, pa na to malo pokapala pesta od bosiljka, pa itd, sve dok na poslednju koru ne stavite manje sosa sa piletinom, i zalijete samo sosom od karfiola koji ste ostavili sa strane. I na to sam stavila malo pesta i prošarala, pa u rernu na 180 stepeni da se lepo ukrčka. Ako vam ostane fila, ne mari, može za večeru.

Pesto i ajvar su opcioni, tako da ako ne stavite, gornju koru poprskajte sa malo maslinovog ulja, ili ako ste u #vanrestrikcija režimu može i kašika parmezana (isključivo kao začin).

Dobije se sasvim dovoljna količina za dvoje.

I to je to. Prijatno!

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela spremljena za kuvar “Posna hrono kuhinja”



Ostavite komentar