Kuva i piše: Ana Anufrijev Ovo je hleb koji …
Kuva i piše:
Irina Ljubić
Ako je nedelja za uzivanje onda je karbonara pravi izbor! A i ako kao ja pomalo razmisljate o nekoj malo kritično masnoj hrani da zadovoljite svoj apetit nećete se prevariti ako je napravite, naravno za dorucak. Dakle potrebno vam je 200gr paste (ja sam koristila Speltu), 2 jaja, pola pakovanja pančete. Nisam imala slaninu koja je lepša kasa se iseče na ko mi e i prepece. Malo maslinovog ulja so i biber. Pre nego vam pasta bude gotova prepržite pančetu ili slaninu na malo maslinovog ulja.
U to dodajte oceđenu pastu i u tiganju malo prepržite, a onda brzinom svetlosti dodajte blago umućena jaja, sklonite sa vatre dodajte so i biber. Onima koji nisu u restrikciji predlazem mali narendanog pekorina ili parmezana.
Zeleni dodatak je meni obožavani vlašac. Recept nema panne ili pavlake za kuvanje jer je originalna karbonara bez nje 🙂 kako bise se malo osvežili od jakih ukusa, predlažem vam svežu sočnu papriku ::) Uživajte!
Koju pastu koristite ?
Ne sećam se koji je ovo proizvođač bio.