Hrono kapkejks

25/09/2014

Slatko mi nikad nije bilo jača strana. Ali se trudim.

Cupcakes1 SAJT

Ovog puta sam preradila klasičan recept za kapkejks. U zavisnosti od toga da li ubacujete kakako, mogu da budu žuti ili čokoadni.

110g putera

200g fruktoze

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

2 jaja

200g speltinog brašna

2 kašićice praška za pecivo

125 ml kiselog mleka

4 kašičice kakaa

I na kraju slatka pavlaka umućena sa malo fruktoze i, naravno, maline.



12 komentara

  1. Ana,koju pavlaku kupujete? Nama u centru nisu dozvolili fruktozu samo steviu…ali moze i ovde zamena.

  2. Postovana,
    Interesuje me na kojoj temperaturi i koliko dugo ih peci? I koliko izadju od ove mere?
    Hvala unapred!

  3. Draga Ana,
    A da li ta mala plava slatka pavlaka, na koju mislite, pored pavlake visoke masnoce u sastavu sadrzi jos dekstrozu i zgusnjivac karagenan? 🙂 Samo da proverim da li mislimo na istu, jer i mene zanima (a ocigledno nesmemo da reklamiramo proizvodjace) 🙂

  4. Hvala Ana. 🙂 Onda ne mislimo na istu. 🙁 Ta mi se cinila jedina koja deluje “najzdravija” od ostalih kupovnih jer ima svega 3 sastojka.
    Onda stvarno neznam nijednu kupovnu slatku pavlaku koja je mlecna a da ne sadrzi secer, zasladjivac ili emulgatore… Ako moze neko da pomogne neka vice 😀 Ako ne… nastavljam za potragom.

    1. Od kako sam malo više čitala o originalnim pravilima hrono ishrane, ja više ništa od životinjskih masnoća ne stavljam u užinu. Osim baš ponekad. Niti brašno. Prava hrono užina je od voća, suvog voća, orašastog, crne čokolade.

Ostavite komentar