Pravi užitak
Slatko mi nikad nije bilo jača strana. Ali se trudim.
Ovog puta sam preradila klasičan recept za kapkejks. U zavisnosti od toga da li ubacujete kakako, mogu da budu žuti ili čokoadni.
110g putera
200g fruktoze
2 jaja
200g speltinog brašna
2 kašićice praška za pecivo
125 ml kiselog mleka
4 kašičice kakaa
I na kraju slatka pavlaka umućena sa malo fruktoze i, naravno, maline.
Ana,koju pavlaku kupujete? Nama u centru nisu dozvolili fruktozu samo steviu…ali moze i ovde zamena.
Onu malu plavu od koje celog života pravimo šlag 🙂 Stavite steviju, samo je dobro odmerite
Ana, je l’ u pitanju nezaslađena pavlaka? Za kuvanje?
Nije za kuvanje već baš za šlag. Ona je nezaslađena ali dosta masnija od pavlake za kuvanje.
Da li moze neko drugo brasno ili mora speltino?
Možete graham brašno. Ili integralno pšenično.
Postovana,
Interesuje me na kojoj temperaturi i koliko dugo ih peci? I koliko izadju od ove mere?
Hvala unapred!
Moja rerna je dosta slaba i ja skoro sve pečem na 210 – 220 stepeni. A mislim da je ispao pun pleh.
Draga Ana,
A da li ta mala plava slatka pavlaka, na koju mislite, pored pavlake visoke masnoce u sastavu sadrzi jos dekstrozu i zgusnjivac karagenan? 🙂 Samo da proverim da li mislimo na istu, jer i mene zanima (a ocigledno nesmemo da reklamiramo proizvodjace) 🙂
Nikad ne kupujem pavlaku sa zaslađivačem.
Hvala Ana. 🙂 Onda ne mislimo na istu. 🙁 Ta mi se cinila jedina koja deluje “najzdravija” od ostalih kupovnih jer ima svega 3 sastojka.
Onda stvarno neznam nijednu kupovnu slatku pavlaku koja je mlecna a da ne sadrzi secer, zasladjivac ili emulgatore… Ako moze neko da pomogne neka vice 😀 Ako ne… nastavljam za potragom.
Od kako sam malo više čitala o originalnim pravilima hrono ishrane, ja više ništa od životinjskih masnoća ne stavljam u užinu. Osim baš ponekad. Niti brašno. Prava hrono užina je od voća, suvog voća, orašastog, crne čokolade.