Hrono izazov: Začinjena jaja

13/09/2016
Canon 700 D

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

I dalje sam u hrono izazovu, i dalje se hranim prema osnovnim preporukama dr Alana Delaboa. Ovog jutra sam se odlučila na moju omiljenu kombinaciju: jaja na oko sa čilijem! Znate da volim ljuto.

Jaja na oko 3 s

I ovo, na prvi pogled, izgleda kao i svaki drugi hrono doručak. Jedina razlika je u hlebu, odnosno u količini hleba. Na tanjiru ima tačno 64 grama. Ko bi rekao?

jaja na oko 2 s

I ja sam se ovih dana mučila sa hlebom jer mi je sve delovalo malo. Nije mi falio u toku dana, nisam ostala gladna, ali mi je vizuelno bilo smešno i morala sam da se pomučim da napravim sendvič 🙂 . Ali sam našla rešenje za to. Ova naša peciva treba pustiti da se lepo ohlade. Ove lepinje sam napravila juče i za ovo vreme su postale laganije. Jer su se dobro isušile.

Pravila sam klasične brze lepinje, samo sa ražanim brašnom. Pogledajte recept, korak po korak kako se prave. 

I malo sam se raspitivala, ni u Francuskoj se povće ne preporučuje ujutru generalno, zavisi koji ste morfotip, ali jedan do dva čerija neće narušiti ravnotežu tanjira.

Samo sam formirala veće, da bih mogla da sečem kriške.

I kako mi ide?

Gladna nisam, smršala nisam, jer nije prošlo ni celih sedam dana. Jesam se malo usukala u gornjem delu tela, ali mi je istovremeno i stomak otekao. Ali to se uvek dešava kada menjam ishranu. Ili kad putujem. Ili kada dugo sedim. Sada ishranu nisam drastično menjala, jer sam već dugo na hrono, ali sam ipak uvela neke nove stvari kao što je veća količina kačkavalja ujutru, malo skroba za ručak i svakodnevna užina. Ona mi je, zapravo, i bila najveći izazov. Ali se stomak već danas vraća na staro, videćemo da li će u potpunosti i da nestane u danima koji slede.

Još je rano da se izvlače zaključci ili bilo kakve preporuke, znam samo da mi je zanimljivo. I da pijem mnogo više vode nego ranije.

Juče sam za doručak imala pastu sa topljenim kačkavaljem i maslinovim uljem.

Canon 700 D

Canon 700 D

Za ručak sam jela svinske šnicle sa dve kašike kuvanog ovsa.

Snicle i ovas s

Za užinu malo badema.

Za večeru sam imala morske plodove sa paradajzem.

Morski plodovi a

Svi oni koji počinju neka se prvo upoznaju sa pravilima koja smo svi mi prošli na početku, lakše će se uhodati.

Pročitajte još:

Šta je hrono ishrana

Šta je restrikcija u hrono ishrani

Saveti za početnike

Osnovna pravila dr Delaboa

 

 

 2 komentara

  1. Draga Ana,
    Zanima me kako da odredim meru kasa su u pitanju peciva (napr. Hrono peciva iz Hleb i kifle) poput stapica, plocica, proja… To su uglavnom ugljeni hidrati. Koliko pojesti ako niste u restrikciji i da li je sendvic (hrono) mozda bolja opcija, jer je raznovrsno? Mada se objcno zazelim neceg jednostavnog kao sto je stapic. Pozdrav! 🙂

  2. Ana je pravi gurman, to se vidi i zadovoljstvo je pogledati i pročitati njene recepte. Sad ja ne mesim hleb, ponekad kupim u Maksiju njihovu varijantu hrono hleba, jer mi je to dostupno, ali bih volela sama da napravim. Nažalost nemam vremena. Godinama nisam probala slaninu, čvarke, kajmak, puter, mast jer sam skoro pa vegetarijanac. Ali njeni recepti mi se dopadaju jer sam isto gurman.

Ostavite komentar